Hem / Nyheter / 2020 / Inställda Svenska Cupen i Hopprep blev en lyckad digital träningstävling

Inställda Svenska Cupen i Hopprep blev en lyckad digital träningstävling

Korpen Lycksele som i år stod som arrangör för Svenska Cupen i Hopprep, fick som många andra, på grund av rådande omständigheter kring Coronoviruset, ställa in tävlingen den 13-14 mars.

Besvikelsen blev såklart stor men byttes snabbt till glädje i form av en streamad digital träningstävling.

Kajsa Murmark från Kämpinge GF som brinner för hopprep, berättar att de in i det sista fortfarande var inställda på att åka till Lycksele på fredag morgon, men under torsdag eftermiddag blev det bestämt att tävlingen skulle ställas in.

 - Alla var såklart besvikna och vi kände att vi vill göra något för våra tävlande, och där och då föddes idén tillsammans med Jennie Holmqvist från Korpen Lycksele och de andra föreningarna, att köra en digital träningstävling, säger Kajsa.

En snabb samordning växte fram mellan de olika föreningarna (Kämpinge, Höganäs, Helsingborg och Lycksele) det skulle bland annat filmas från olika städer och på olika tider under lördagen och söndagen. Det kreativa samarbetet mellan föreningarna, domarna, sekretariatet och tävlande resulterade i en lyckad träningstävling som kunde streamas digitalt via Lyckseles hemsida.

 - Det vände till en positiv upplevelse för oss alla; arrangörer, tävlande och föräldrar, säger Kajsa.

Samtliga tävlingsgrenar, både i lag och individuellt (utom snabbhetsgrenarna) filmades och skickades sedan till de domare som inte kunde närvara på plats eller se livestreamingen. Filmerna ses en gång av varje domare nu under veckan och ett resultat presenteras den 22 mars.

 

Läs mer här på Korpen Lyckseles hemsida, där även resultat presenteras den 22 mars