Hem / Nyheter / 2020 / Jennifer och Lisa tilldelas stipendium från prins Bertil och prinsessan Lilians idrottsstiftelse

Jennifer och Lisa tilldelas stipendium från prins Bertil och prinsessan Lilians idrottsstiftelse

I dagarna fick två aktiva inom Svensk Gymnastik glädjande nyheter. Jennifer Pettersson Örnsköldsviks GK och Lisa Karlsson Brommagymnasterna har nämligen tilldelats varsitt stipendium.

På väg till Danmark

Lisa Karlsson tränar truppgymnastik i Brommagymnasterna i Stockholm, där hon också är ledare.

 

- Jag är jätteglad att jag har tilldelats prins Bertil och prinsessan Lilians Idrottsstiftelses stipendium. Detta möjliggör för mig ett års träning och studerande på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, en skola belägen på Fyn i Danmark, berättar Lisa och fortsätter:

 

- I sommar går jag ut gymnasiet och ser nästkommande läsår, ht 20/ vt 21, fram emot att kunna fokusera på att utvecklas både som gymnast och tränare innan jag studerar vidare.

 


Lisa Karlsson på tävlingsgolvet. Foto: Stefan Karlsson.

 

Vässar sin retorik

Jennifer Pettersson är ledare i Örnsköldsvik och har fått stipendium för att gå en retorikutbildning.

 

- Jag är glad och väldigt tacksam att få detta stipendium och att jag får möjligheten att gå en retorikutbildning. Jag ser Elaine Eksvärd som en stor förebild och att få gå en utbildning under ” Snacka Snyggt’s” vingar, känns riktigt ärofyllt, säger Jennifer och fortsätter:

 

- Jag sökte stipendiet för att jag har börjat föreläsa om min tid som elitgymnast och mina upplevelser kring att träna på elitnivå redan som trettonåring. Jag vill kunna framföra mina tankar, åsikter, upplevelser på bästa möjliga sätt och göra mig förstådd av min publik. Jag vill till största del rikta mig till barn och ungdomar med mina föreläsningar och jag vill vara den person jag själv behövde som elitgymnast och uppmuntra barn och ungdomar att berätta när något inte känns bra. Retorikutbildningen som jag sökte stipendiet för kommer kunna ge mig de verktyg jag behöver för att kunna framföra mina upplevelser på ett proffsigt och bra sätt. Det kommer också vara oerhört stöttande att ha en sådan utbildning i ryggen vid samtal med mina gymnaster och i min roll som idrottsmentor.

 

Stort grattis säger vi till Lisa och Jennifer!