Hem / Nyheter / 2020 / Lägerdagar på Lingvallen med landslaget i rytmisk gymnastik

Lägerdagar på Lingvallen med landslaget i rytmisk gymnastik

Landslaget i rytmisk gymnastik samlades för ett fyra dagars läger på Lingvallen, Gymnastikförbundet Syds anläggning i vackra Skälderviken. Totalt 15 gymnaster var på plats tillsammans med tränare och föreläsare.

Det var sju gymnaster ur landslagsgruppen och till ett parallellt läger bjöd landslagsledningen in några extra gymnaster som visat på fina resultat i slutet av 2019 och början av 2020. Förhoppningen var dessutom att en gästtränare från Estland - Vasilina Kuksova - skulle finnas på plats, men Covid - 19 ställde till det med karantänkrav. Innehållet på lägret blev trots allt som det var tänkt med de olika tränare och förläsare.


Ida Rodriguez
, domaransvarig i Sverige, föreläste för gymnasterna och visade exempel från tävlingssituationer angående tricks med handredskapet och vad som eventuellt kan göra det svårt i bedömningssituationer. Tyra Medero fick dem att svettas rejält vid balett-, salsa- och yogapassen. Det var väldigt uppskattat att Tyra, som är före detta. gymnast inom rytmisk gymnastik, ville medverka och dela med sig av sin kunskap.


Johanna Bonow
, erkänd framstående tränare, fick alla att jobba flitigt med längor, ett mycket viktigt och lärorikt inslag i lägret.  Landslagets fysio Jessica Mattsson var på plats under en dag och gick igenom landslagsgymnasternas status och gav dem tips och råd inför kommande träning.

Lägrets höjdpunkt blev nog ändå när Vasilina Kuksova via en "online" länk körde handredskapsteknik med gymnasterna. Både "basic" och lite coolare kombinationer hann de med. Landslaget i rytmisk gymnastik fortsätter att ta vara av de digitala mediers möjligheter!


Med på lägret var även förbundskapten Katja Samsonova och landslagscoach Jenny Engdahl som lade till en del i träningen. Bland annat gick Katja igenom en del av de nya testerna som ska genomföras under hösten som en del av
uttagning till landslaget för 2021.

Det gavs även tillfälle för erfarenhetsutbyte där de bland annat fick uppleva Uppsalaflickorna och Stråssa GF’s uppvärmning.

Torsdagskvällen, som var den sista med "gänget" för detta läger avslutades i Ängelholm med bangolf och en promenad vid ån.

Nästa läger är planerat till den 31/10 - 1/11. Mer information om det kommer längre fram.