Hem / Nyheter / 2020 / Lina Sjöberg och Hanna Rydén femma i världscupsfinal

Lina Sjöberg och Hanna Rydén femma i världscupsfinal

Vid lunchtid idag avgjordes världscupsfinalen i synkron trampolin för damer i Baku och Lina Sjöberg och Hanna Rydén tog en fantastisk femte plats.

Igår tog sig Lina Sjöberg, Uppsala GF och Hanna Rydén, Upplands Väsby GK som åttonde och sista par till final i världscupen. De följde upp gårdagens fina hoppning med en bra finalserie som gav dem poängen 42,020.

 

- Det känns bra! Vi hade en bättre serie igår. Jag kom lite fel i början vilket påverkade synkroniteten lite, men vi klarade alla tio övningar, så det känns helt OK, säger Lina Sjöberg på telefon från Baku.

 

Lina Sjöberg och Hanna Rydén, världscupen i synkron trampolin. Foto: AGF

 

Det var överlag en ganska skakig tävling som vanns av det ryska paret tätt följt av hoppare från Ukraina och USA på bronsplats. Tre par lyckades inte fullfölja sin hoppning, vilket innebar att Lina och Hanna, som höll nerverna i styr, tog en mycket fin femteplats.

 

Hanna Rydén har varit skadad under en period och är nu tillbaka på trampolinen igen.

 

- Det känns kul att hoppa igen, jag har inte tävlat i synkron trampolin på länge. Alla övningar är inte helt tillbaka ännu, men det kommer, säger Hanna Rydén och fortsätter:

- Det var kul att får tävla i den här miljön, med de som är bäst. Vi var först ut i finalen idag, så efter vår serie var det bara att vänta och se hur långt det skulle räcka.

 

Här ser du finalserien

 

Resultat

  1. Ryssland: 48,530
  2. Ukraina: 48,430
  3. USA: 48,010
  4. Brasilien: 47,890
  5. Sverige: 42,020
  6. Australien: 27,820
  7. Frankrike: 22.440
  8. Vitryssland: 9,900

Alla resultat hittar du här

Vill du se alla svenskarnas serier från välrdscupen gör du det via Facebook 

Mer klipp och bilder från tävlingen finns också på Instagram @swetrampoline