Hem / Nyheter / 2020 / Lördagshälsning från Pelle Malmborg, 28 mars

Lördagshälsning från Pelle Malmborg, 28 mars

Ytterligare en coronavecka har passerat och jag fortsätter att slås av den optimism som finns runt om i Gymnastik-Sverige. Jag ser föreningar som valt att flytta sin träning utomhus och jag ser andra som med vissa restriktioner fortsätter volta och träna i sina vanliga miljöer. Jag ser också hur tips delas mellan föreningar och här vill jag passa på att lyfta fram Facebookgruppen ”Svensk Gymnastik i rörelse – dela med dig av dina träningstips” som vi hoppas kan blir en samlingsplats för goda idéer och erfarenhetsutbyte. Jag ser också arrangörsföreningar och kommittéer som jobbar stenhårt för att hitta alternativa lösningar för några av de tävlingar som ställts in nu under våren.

 

Den 27 mars fattade regeringen beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Detta för att ytterligare minska risken för smittspridning. Förbudet träder i kraft i morgon söndag den 29 mars. Alla sammankomster dit allmänheten har tillgång omfattas av förbudet, till exempel uppvisningar och tävlingar. Verksamhet som endast medlemmar har tillgång till, till exempel träningar, omfattas inte av förbudet. Men beslutet är normgivande för all vår verksamhet och intentionen att reducera större samlingar är tydlig. Mer info kommer under nästa vecka.

 

Gällande det krisstöd om 500 miljoner som regeringen kommer lämna så har det tillsatts en arbetsgrupp inom RF med förtroendevalda från tio förbund. De får uppgiften att gemensamt jobba fram en plan för hur pengarna ska fördelas. Gymnastikförbundet är inte med i gruppen, men har dialog med Riksidrottsförbundets styrelse så att våra inspel kommer gruppen till godo.

 

Stort tack till era alla och ha en trevlig helg! 

 

Pelle Malmborg

GS Gymnastikförbundet