Hem / Nyheter / 2020 / Midsommarhälsning från GS Pelle Malmborg

Midsommarhälsning från GS Pelle Malmborg

I sju månader har jag nu haft förmånen att leda arbetet på Gymnastikförbundets nationella kansli. Det är ju alltid mycket som är nytt när man börjar på en ny arbetsplats, men inte hade jag kunnat föreställa mig den här våren och de utmaningar som Coronaviruset fört med sig på både kort och längre sikt. Så för att summera har det varit ett oerhört roligt men utmanande första dryga halvår.

 

Något jag under våren ofta kommit tillbaka till är den förmåga till omställning vi inom Svensk Gymnastik visar prov på. Jag kan också se med vilken öppenhet föreningar delat med sig av idéer man kläckt för att hjälpa och inspirera andra. Tillsammans har vi lyckats precis med det som regeringen efterfrågat att vi fortsatt är i rörelse men tar ansvar för att begränsa en smittspridning.  

 

Nu går vi in i sommarperioden. En tid som för många av oss, både i våra yrkesroller men också i våra ideella uppdrag, var tänkt att fyllas av aktiviteter som läger, evenemang och tävlingar. Förhoppningsvis kommer sommaren präglas av träning och rörelse, men ”som vanligt” blir det ju inte. Det blir till exempel ingen SM-vecka i Halmstad. Där skulle vi varit med och fått njuta och fascineras av SM i rytmisk gymnastik. Men drömmen om Halmstad lever då SM-veckan 2021 kommer att genomföras i denna härliga gymnastikstad. Linköping får alltså vänta ytterligare ett år på sin tur. Just nu jobbar vi på att se över förutsättningarna för att delta med fler discipliner nästa år, men ingenting är klart.

 

Några trupper såg också fram emot att få åka till Island, på EUROGYM, men även det får vänta. Vänta får även OS göra, där vi hade hoppats att på följa en eller två gymnaster ända in i gymnastikens finrum. Men David Rumbutis och Jonna Adlerteg har nu ytterligare ett år på sig att förverkliga sina drömmar om Tokyo.

 

Nu när några av Folkhälsomyndighetens restriktioner har lättats hoppas att så många som möjligt av er på ett eller annat sätt kommer kunna träna i sommar eller åka iväg på de alltid så efterlängtade lägren, om än i modifierad form. Själv kommer jag tillbringa några dagar på Lingvallen med de gymnaster som jag har förmånen att träna tillsammans med ett härligt ledarteam.

 

Som GS vill jag emellertid uppmana er alla att inte glömma bort de grundläggande råden från Folkhälsomyndigheten för att minska risken för smittspridning. För vi ska inte glömma bort att idrottsrörelsen har fått ett förtroende från våra myndigheter att hålla verksamheten igång. Låt oss förvalta det förtroendet väl.

 

Med de orden vill jag önska er en glad midsommar, en fortsatt härlig sommar och så ses vi snart igen – om inte förr så på förbundsmötet 26-27 september i Växjö eller i den digitala världen.

 

Allt gott,

 

Pelle