Hem / Nyheter / 2020 / Nu söker vi utbildare till Truppgymnastik A

Nu söker vi utbildare till Truppgymnastik A

I augusti 2021 lanseras de nya kurserna för truppgymnastik och Gymnastikförbundet söker nu fler utbildare som har god kännedom om både fristående och redskap.

Truppgymnastik A handlar om de tre grenarna fristående, tumbling och trampett. Kursen innehåller delar om smart och säker träning där fysisk preparation, biomekanik, rumsuppfattning och passning ingår.

För fristående ingår rörelseskolning, musik, tips för att komma igång med koreografi och grunder för svårighetsmoment som handstående, stående balans, stödjande balans, piruett samt hopp från en och två fötter.

För redskap ingår teknik och metodik för rondat, flick-flack, salto, handvolt, handvolt II, frivolt, överslag på bord och rondat på bord.

Kursen handlar också om att applicera Svensk Gymnastiks ledarskap för kursens alla delar.

Alla nya utbildare får en introduktion i hur Gymnastikförbundet arbetar samt kursinnehåll. Våra utbildningar har en fast kursplan för utbildaren att förhålla sig till, med visst utrymme för personlig prägel. Utbildare får profilkläder, kompetensutveckling samt arvode för respektive kurstillfälle.

Lämna din intresseanmälan här
Vid frågor, kontakta 
This is a mailto link

Du som redan är utbildare för Gymnastikförbundet inom truppgymnastik behöver inte söka igen.