Hem / Nyheter / 2020 / Passning tillåts från 14 juni och plan för tävlingsverksamheten tas fram

Passning tillåts från 14 juni och plan för tävlingsverksamheten tas fram

Folkhälsomyndigheten uppdaterar löpande sina riktlinjer med anledning av Covid-19. Med stöd av Riksidrottsförbundet tolkar Gymnastikförbundet vad dessa riktlinjer innebär för vår verksamhet.

Samtidigt som vi vill kunna öppna upp en så stor del av vår verksamhet som möjligt, har vi liksom tidigare ett stort ansvar att minska risken för smittspridning. Det innebär att vi fortsatt kommer se en stor påverkan i vår vardag inom Svensk Gymnastik.

 

Passning tillåten från 14 juni

Från och med den 14 juni lättar Folkhälsomyndigheten på restriktionerna om att undvika närkontakt inom idrotten. Det innebär bland annat att all passning är tillåten från och med den 14 juni.

 

Plan för tävlingsverksamheten tas fram

Myndigheten har också tagit bort rekommendationen om att inte genomföra tävlingar och matcher och har därmed öppnat upp för att arrangera tävlingar för alla åldersgrupper från och med den 14 juni. Från och med den 13 juni är det även tillåtet att resa inom Sverige, vilket möjliggör tävlande på andra orter.

Möjligheten att arrangera tävlingar gäller emellertid med stora begränsningar, till exempel att sammankomster med mer än 50 deltagare inte är tillåtna. Gymnastikförbundet tar nu fram en plan för vilka tävlingar som kommer kunna genomföras samt på vilket sätt de kan komma att genomföras och återkommer kring detta.

 

Vi återkommer också med mer information kring läger och utbildningar.

 

Läs mer om Svensk Gymnastik och Covid-19 här.