Hem / Nyheter / 2020 / SM-tävlingar och vikten av att blicka framåt och bestämma riktningen

SM-tävlingar och vikten av att blicka framåt och bestämma riktningen

Nedan kan du läsa GS Pelle Malmborgs fredagshälsning!

Sällan har jag sett så många peppade gymnaster med glada och samtidigt väldigt fokuserade miner under ett SM som i helgen när manlig och kvinnlig artistisk gymnastik körde sina mästerskap. Min egen känsla på plats i Halmstad arena var "Äntligen"! Att åter få följa en tävling och dessutom live är något jag verkligen saknat även om det var svårt att riktigt få samma stämning med en i stort sett tom arena. Att som tävlingsgymnast "bara" kunna träna och inte få möjligheten att mäta sig mot konkurrenterna och få de där riktiga nerven är när jag pratat med flera aktiva en utmaning. Samtidigt har vi i Sverige haft en fördel gentemot många av våra internationella kolleger att i stor utsträckning faktiskt kunna fortsätta träna om än med lite justeringar av rutiner. Jag hoppas att dessa två mästerskap tillsammans med hopprep som gick helgen före kan följas av fler vilket naturligtvis helt hänger på pandemins utveckling.

 

Att livestreama och nyttja digitala lösningar är något vi gjort under flera år men inte fullt ut och långt ifrån i alla sammanhang. Jag tycker det är otroligt spännande att följa och få vara en del av den explosionsartade utveckling som nu sker. Tekniken och tillgängligheten har nog funnits ett tag men medvetenheten och kunskapen om vad som går att göra har hos gemene man inklusive mig själv på väldigt kort tid ökat. Jag ser i detta stora möjligheter för vår idrott både för träning och tävling i att hitta nya "arenor", få en ökad spridning och kunskap om Svensk Gymnastik och jag tror det nya normala kommer bli en hybrid med det gamla det innan den 15 mars (då styrelsen fattade ett antal centrala beslut med anledning av Corona).

 

Jag har sagt det förr men tänker att det tål att upprepas Svensk Gymnastik är väldigt bra på att ställa om och hitta lösningar. Fortsätt med det och fortsätt att utforska vad tekniken kan öppna för nya möjligheter. Det känns ganska spännande med tanke på att vi just antagit en ny utmanande strategi som ska leda oss in i framtiden att då redan ha med sig ny kunskap in.

 

Jag vill åter tacka för ett stort intresse och ett högt engagemang före, under och inte minst efter förbundsmötet. Många har tagit chansen att svara på den enkät som skickades ut efter mötet för utvärdering. Då detta var första gången förbundsmötet hölls digitalt är återkopplingen väldigt värdefull för framtiden. I kontakter med regioner och föreningar har jag fångat att många redan satt tänderna i vår framtidsresa. Det känns inspirerade att fortlöpande få ta del av alla de tankar och idéer som poppar upp i hur vi tillsammans når det önskade läget 2028:

 

• Öppna och innovativa föreningsmiljöer

• En inkluderande och framgångsrik gymnastikrörelse

• En positiv och pådrivande kraft i samhället

 

Tillsammans med teamet på nationella kansliet investerade vi i två riktigt bra dagar ute på Lillsved där vi tillsammans började bryta ner verksamhetsriktningen för 2021/2022 till en verksamhetsplan. Högt fokus med många kloka tankar och förslag kom fram som vi nu tillsammans med styrelsen kan jobba vidare med. Det som slog mig under de här två dagarna är vikten av att stanna upp i vardagen. Titta upp ur sitt "mullvadshål" blinka lite mot solen titta bakåt för att sedan blicka framåt bestämma riktning innan man fortsätter sitt grävande. Så ett litet tips och kans till och med ett råd till alla föreningar, regioner och även oss själva som individer investera tid för reflektion och diskussion för att sedan kroka arm på den fortsatta resan.

 

 


Hela det nationella kansliet under sina personaldagar på Lillsved. Som ni ser var jag oerhört glad och taggad över att träffa hela gänget!

 

Nu ska jag packa väskan och tillsammans med min dotter åka till Kungsbacka på gympautbildning över helgen. Två generationer som fortsätter resan i för mig en ny ledarroll måste toucha på "Rörelse hela livet"!

 

Jag önskar er alla en fantastisk helg!

 

 Pelle