Hem / Nyheter / 2020 / SM i truppgymnastik ställs in

SM i truppgymnastik ställs in

Med hänvisning till regeringsbeslutet att ställa in alla evenemang som samlar över 500 personer och Gymnastikförbundets styrelsebeslut om att detta gäller hela våren 2020, ställs SM i truppgymnastik tyvärr in.

Tävlingen skulle ha genomförts i Växjö den 16-17 maj.

Vi är medvetna om att många lag och gymnaster vill tävla och just nu arbetas det intensivt på en lösning om det går att senarelägga mästerskapet (till tidigast juli månad). Gymnastikförbundet återkommer med information kring det. I arbetsgruppen finns representanter från Gymnastikförbundet, arrangörsföreningen, trupptävlingskommittén och landslagsledningen.

 

Beslutet att ställa in tävlingen, som fattats av Gymnastikförbundet, bygger på en riskanalys av mästerskapet. Några av de aspekter som lyfts är:

  • Ett alternativ som prövats har varit att genomföra tävlingen inför tomma läktare för att på så sätt komma ned i färre än 500 personer som samlas kring mästerskapet. Förbundet har tagit in arrangörsperspektivet i detta och vår gemensamma bild är att det inte är ett önskvärt alternativ.
  • Ett SM innebär ett stort resande i landet, vilket riskerar att bidra till smittspridning, något som Gymnastikförbundet vill undvika att bidra till.
  • Det handlar också om att i detta extraordinära läge ha kraften att arrangera en så stor tävling, med domare och funktionärer och så vidare, vilket i dagsläget får anses vara svårt.

 

Gymnastikförbundets ambition är att så fort som möjligt få återkomma med mer information kring SM. Förbundet vill samtidigt tacka för förståelse att detta är en ny situation för oss alla att hantera.