Hem / Nyheter / 2020 / Spännande grenfinaler i Halmstad Arena

Spännande grenfinaler i Halmstad Arena

Efter lördagens mångkamp i manlig artistisk gymnastik var spänningen stor inför grenfinalerna och det blev riktigt fina tävlingar i Halmstad Arena där de sex grenfinalgulden fördelades mellan fem gymnaster.

David Rumbutis, gårdagens SM-vinnare, valde att stå över tre av redskapen och tävlade i bygel, ringar och barr där han fick med sig två guld hem.

 

Friståendeguldet gick till Kim Wanström från Hammarbygymnasterna. Med svåra volter och säkra landningar vann han på den fina poängen 14.150.

 

I bygel visade David Rumbutis upp ett nytt och svårt program. Han tog sig igenom det fint utan större misstag och vann tävlingen på personbästa 13.300.

 

Även i ringar var det David Rumbutis som fick kliva högst upp på pallen idag, med poängen 12.450 placerade han sig före Karl Idesjö från Hammarbygymnasterna.

 

I hopptävlingen var det Filip Lidbeck från hemmaföreningen Halmstad Frigymnaster som med två mycket stilrena hopp tog hem guldet före klubbkamraten Christopher Soos. Filips poäng blev 13.725, precis samma som i gårdagens mångkamp.

 

I tävlingssammanhang handlar det om att sätta alla detaljer och det gjorde verkligen Christopher Soos i barren idag, där han tog guldet på poängen 13.050

 

Räck, som avslutade helgens SM-tävlingar, blev en spännande uppgörelse. Karl Idesjö som har en mycket svår serie, men ett fall, hamnade på samma poäng som Kim Wanström och klubbkompisarna från Hammarbygymnasterna fick därmed dela på guldet med poängen 12.700.

 

Tät kamp i juniorernas tävling

I juniorernas tävling, som genomfördes parallellt med seniorernas tävling blev det i många av grenarna tätt mellan de topplacerade gymnasterna. Följande gymnaster tog hem grengulden:

  • Fristående: Lukas Houser, Hammarbygymnasterna
  • Bygel: Jonathan Smith, Göteborgs Turn
  • Ringar: Luis Il-Sung Melander, Motus-Salto
  • Hopp: Lukas Houser
  • Barr: Luis Il-Sung Melander
  • Räck:  Jacob Söderqvist, KFUM

 

Länk till streamingen av SM och JSM i manlig artistisk gymnastik, som kan tittas på i efterhand hittar du här.

 

Resultaten från tävlingarna hittar du här.