Hem / Nyheter / 2020 / Städdag i Haninge stärker lagsammanhållningen i Vendelsö GF

Städdag i Haninge stärker lagsammanhållningen i Vendelsö GF

I början av veckan genomförde Städa Sverige tillsammans med det lokala föreningslivet en städdag för ett hållbart Haninge. En av föreningarna som deltog var Vendelsö GF.

Städa Sverige har i trettio år engagerat ungdomsidrotten i att städa olika delar av den svenska miljön. Det var tredje gången Vendelsö GF deltog i Städa Sveriges aktivitet Ett hållbart Haninge och detta år var det hela sex lag med gymnaster, ledare och föräldrar på plats.

Det finns många fördelar med upplägget. Samtidigt som närmiljön blir bättre tjänar föreningen pengar på en aktivitet som dessutom kan bidra till en stärkt lagkänsla. I Vendelsö kommer pengarna användas till att kunna genomföra roliga aktiviteter utanför den vanliga träningen.

- Första gången vi gick med hade vi en driven ledare som antog projektet för att hon tycker det är viktigt att barnen får med sig ett miljömedvetet tänk från början. Att de får gå ut och se hur det verkligen ser ut i vår kommun och hjälpa till för att vi alla ska få en bättre miljö. Dessa städdagar har fått gymnasterna att reflektera över hur skräpigt det verkligen är. "Hur kan man slänga detta i naturen" och "Jag kommer aldrig mer att slänga skräp på marken" har varit kommentarer vi fått höra, berättar Maria Östlund i Vendelsö GF och fortsätter:

- Aktiviteten har även varit stärkande för lagsammanhållningen och även inom föreningen då alla lag städar områden i anslutning till varandra.

Läs mer om Ett hållbart Haninge här och vill din förening genomföra en bra och rolig aktivitet finns mer information på Städa Sveriges webb.