Hoppa till sidans innehåll

Två brons i lag på NM i rytmisk gymnastik

07 MAR 2020 19:53
På hemmaplan inför en entusiastisk publik i Kristianstads Arena inleddes idag NM-tävlingarna i rytmisk gymnastik. Sverige, som deltar med en stor trupp om cirka 30 gymnaster, fick en fin start på mästerskapet.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2020 19:53

Guld till Finland

Nordisk mästarinna 2020 blev Rebecca Gergalo från Finland som vann seniorklassen precis före landsmaninnan Aurora Arvelo. Bronset gick till norska Kamilla Dreiem Kvamme. Bästa svenska i den individuella tävlingen blev Uppsalas Alva Svennbeck som placerade sig på en åttonde plats. Alva genomförde en riktigt fin tävling fram till sista redskapet där det tyvärr blev några tapp av bandet.           

 

I lagtävlingen kom det svenska laget som bestod av Cassandra Pettersson, Alva Svennbeck, Meja Engdahl-Petersson, Maja Svensson och Winny He, trea efter Finland och Norge.

 

Alva och Cassandra lyckades med att ta sig till tre av fyra grenfinaler vardera, vilket innebär svenskt deltagande i alla söndagens grenfinaler. 

  • Tunnband: Alva Svennbeck
  • Boll: Alva Svennbeck och Cassandra Pettersson
  • Käglor: Alva Svennbeck och Cassandra Pettersson
  • Band: Cassandra Pettersson

 


Alva Svennbeck. Bästa svenska i seniorklassen och till final i tre grenar. Fot Magnus Harrysson. 

 

 


Cassandra Pettersson, vidare till tre grenfinaler på NM. Foto: Magnus Harrysson.

Finland i topp i juniorernas individuella tävling

På juniorsidan tog de väldigt duktiga finska gymnasterna de tre första placeringarna i den individuella tävlingen, följt av två norskor. Tindra Laukkanen från Södertälje GSF blev bästa svenska med en fin sjunde plats. I lagtävlingen vann Finland följt av Norge och det svenska laget tog hem bronsmedaljen. I det svenska laget ingick Tindra Laukkanen, Nova Nyqvist, Melanie Christov, Hedvig Elg Appelros och Elina Sheremey.

 

Följande tre svenska juniorer tog sig till söndagens grenfinaler:

  • Rep: Tindra Laukkanen
  • Boll: Nova Nyqvist
  • Käglor: Nova Nyqvist, Tindra Laukkanen
  • Band: Hedvig Elg Appelros

 

Tufft i trupptävlingen

I seniorernas trupptävling kom det svenska laget från Landskrona Kvinnliga GF på en fjärde plats. Guld gick till Finland lag 1 som satsar stenhårt på att ta sig till OS och silvret gick till Finland lag 2. Norges lag 1 tog bronsplatsen. Svenskorna från Landskrona är vidare till grenfinaler under söndagen med laget som består av Lucia Modeer Castro, Astrid Kristensson Nilsson, Tuva Henckel, Sanna Agic och Meja Engdahl Petersson.

 

Sveriges seniortrupp!

 

I juniorernas trupptävling blev det också finskt i topp före Norge lag 2 och Finland lag 2 på bronsplatsen. De svenska lagen från Uppsala och Energo tog en femte respektive sjätte plats och Uppsalalaget bestående av Alice Rannström, Elin Wiklund, Elina Sheremey, Hanna Stenhammar, Josefine Engstrand och Linnea Magdeburg kommer tävla grenfinaler under söndagen.

 

- Vi ser att flera av tjejerna har gjort riktigt bra ifrån sig i flera grenar i dag men tyvärr också med redskapstapp i andra. Hur som helst är det stor samsyn om att man tar med sig bra erfarenhet från dag ett av detta välarrangerade mästerskap och att det laddas inför morgondagen, säger landslagschef Jonas Juhl Christiansen och fortsätter:

 

- NM i rytmisk gymnastik är troligen det nordiska mästerskap där det är störst skillnad på vilka förutsättningar gymnasterna från de olika länderna har på hemmaplan. Den svenska delegationen ska ha stor eloge för insatsen som görs. Det är glada motiverade tjejer som kavlar upp ärmarna och tar sig an utmaningen. Det är definitivt ett gäng som Svensk Gymnastik ska vara stolta över!

 

Svenska truppen NM 2020, dag 1.

 

 

Alla resultat finns att hitta via Sport Event Systems

 

Mer information finns på tävlingens Facebook-event

 

Söndagens tävlingar streamas via Solid Sport

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved