Hem / Nyheter / 2020 / Valborgshälsning från Pelle Malmborg

Valborgshälsning från Pelle Malmborg

Denna vecka blev kort, men aktiviteten är desto högre inom Svensk Gymnastik. Under veckan hade vi ett möte med alla regioner och de vittnar verkligen om att det pågår så mycket fin verksamhet och samarbeten mellan föreningar men även mellan flera idrotter. Kreativiteten i era lösningar för att hålla träningen igång är stor vilket ger förhoppning om att det nu tas fram många nya sätt att träna på, något som kommer bli till stor hjälp även efter Coronakrisen. Det gör mig både glad och stolt!

 

Vi har inte fått några nya restriktioner från våra myndigheter under veckan men det är ingen som vet hur länge vi kommer få ha det så här. Jag tror därför att vi behöver börja rusta oss mentalt för att det kan ta tid innan vi kan återgå till det normala igen.

 

Samtidigt ska vi ändå se positivt på att vi kan hålla träningar igång oavsett om det är utomhus eller i anpassad form i våra hallar. Det är en stor skillnad jämfört hur våra nordiska vänner har det, där restriktionerna har varit och är betydligt hårdare än i Sverige och där de inte kan genomföra någon organiserad träning alls. Det är något som vi blev påminda om under vårt nordiska möte som hölls denna vecka.

 

Under mötet med våra nordiska kolleger fattades därför det tråkiga beslutet om att inga NM eller JNM kommer att genomföras under 2020. Det betyder att höstens NM i trampolin ställs in samt att de tidigare inställda NM i manlig och kvinnlig artistisk gymnastik och truppens JNM inte senareläggs till hösten, vilket tidigare varit ett alternativ. Vi var också överens om att så länge det inte är möjligt att genomföra nationella tävlingar finns inga förutsättningar för genomförande av nordiska mästerskap.

 

Avslutningsvis vill jag tacka alla föreningar som tagit sig tid till att fylla i RF:s enkät om ekonomiska konsekvenser på grund av Covid-19. Det kommer ge idrotten som helhet ett starkt underlag när diskussioner förs med politiker kring stöd till idrotten framåtriktat. I morgon öppnas även ansökan till kompensation upp hos RF, glöm inte att ansöka om medel där.

 

Och slutligen - glöm inte att dela era kreativa träningstips och utmaningar i facebookgruppen Svensk Gymnastik i rörelse! 

 

Trevlig Valborg på er alla!

Hälsningar Pelle