Hoppa till sidans innehåll

Världscupsfinal för Lina Sjöberg och Hanna Rydén i synkron trampolin

15 FEB 2020 17:37
Idag inledde sex landslagsgymnaster i trampolin tävlingssäsongen 2020 med en världscup i Baku där Lina Sjöberg och Hanna Rydén tog sig till final i synkrontävlingen.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2020 17:37

 

Detta var den första av ett antal tävlingar under våren, där EM på hemmaplan givetvis är det stora målet för det svenska landslaget.

 

- Det har varit en bra första tävling på säsongen så vi ger oss själva godkänt. Sen finns det alltid småsaker att rätta till, säger förbundskapten Jenny Söderlund som också var domare under helgens världscup.

 

I herrarnas individuella tävling hoppade Måns Åberg och Niklas Lindqvist, båda två hemmahörande i Upplands Väsby GK. Måns Åberg kom igenom båda sina serier, där framförallt den valfria gick mycket bra. Det ledde till den totala poängen 105,100 och en 36:e plats i det tuffa startfältet som samlat hela världseliten. Tävlingen är en del av den fortsatta kvalprocessen mot OS i Tokyo i sommar och gymnasterna från Kina, Vitryssland och Ryssland imponerade stort under lördagens kval.

 

Niklas körde två fina serier och landade på den totala poängen 94,210.

 

Se Måns valfria serie här:

 

I damernas individuella tävlingar hade vi fyra tävlande gymnaster från Sverige med i det starka startfältet som dominerades av duktiga hoppare från Kina och Japan.

 

För Uppsalas Lina Sjöberg, som varit skadad sedan VM i Tokyo och nu är tillbaka blev det en bra första tävling för säsongen. Stabil som hon är kom hon fint igenom två bra serier. Poängen i dagens kvaltävling blev 95,195, vilket räckte till en 43:e plats.

 

Se Linas valfria serie här:

 

Hanna Rydén från Upplands Väsby, körde på ett bra sätt igenom båda sina två serier och samlade ihop 92,375 poäng. Alva Lemoine, klubbkompis med Lina i Uppsala GF, klarade även hon sina totalt 20 övningar fördelat över två serier. Med personligt rekord på den första serien med över en poäng blev slutresultatet 91,140. Hanna och Alva placerade sig precis efter Lina på en 44:e respektive 45:e plats.

 

Linnea Larsson, FK Tor, tävlade sin första världscup som senior och började fint med den obligatoriska serien. I den valfria fick hon känningar i ryggen av tvingades avbryta hoppningen.

 


Linnea Larsson, världscupen i Baku. Foto: AGF

 

Finalplats i synkrontävlingen

Lina Sjöberg och Hanna Rydén hoppade den synkrona trampolinen tillsammans och tog sig glädjande till söndagens final. Med två fina serier och totalpoängen 82,95 kom de på en åttonde plats och knep därmed den sista finalplatsen.

 

- Det var en rolig bonus med final. Vi visste att Lina och Hanna hade goda chanser, men sen ska man ju komma igenom båda serierna också, vilket Lina och Hanna gjorde på ett jättefint sätt idag, avslutar Jenny Söderlund.

  

Se den valfria synkronserien här:

 Finalen går i morgon söndag klockan 11.30 svensk tid.

 

Vill du se alla svenskarnas serier gör du det via Facebook: https://www.facebook.com/SWEtrampoline/

Mer klipp och bilder från tävlingen finns också på Instagram @swetrampoline

Alla resultat hittar du här: https://www.smartscoring.com/en/results/

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved