Hoppa till sidans innehåll

11 miljoner i återstartsstöd till Svensk Gymnastik

24 JUN 2021 14:57
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela drygt 220 miljoner kronor mellan samtliga specialidrottsförbund för att bidra till idrottsrörelsens första steg till återstart under 2021. Elva av de miljonerna går till Gymnastikförbundet.
  • Skapad: 24 JUN 2021 14:57

De fem förbund som tilldelas högst belopp i återstartsstöd är Fotbollförbundet med 18 miljoner kronor och Friidrottsförbundet, Gymnastikförbundet, Handbollförbundet och Innebandyförbundet med 11 miljoner kronor vardera. Att stödets storlek varierar mellan förbund beror på att de är olika stora och har påverkats i olika grad av restriktionerna under coronapandemin.

- Svensk Gymnastik har drabbats hårt under det här året, så därför känns återstartsstödet mycket välkommet. Jag har stor förhoppning om att det kommer stärka Svensk Gymnastiks förmåga att komma tillbaka med ny kraft och med nya erfarenheter som pandemin har fört med sig, kommenterar GS Pelle Malmborg.

Gymnastikförbundet arbetar nu med att ta fram en plan för hur stödet ska användas och fördelas mellan förening, regioner och nationella förbundet. Planen ska skickas in till RF i slutet av sommaren och efter det kommer stödet aktiveras.

Läs mer om stödet och det framåtriktade behovet på RF:s webb

På måndag kommer information kring kompensationsstödet för perioden 1 januari till 30 april till de föreningar som sökt för våren 2021.

 

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved