Hoppa till sidans innehåll

Lillsveds PT-kurser lever upp till europeisk standard

02 MAR 2021 09:39
Nu är det klart att Lillsveds Idrottsfolkhögskola har förnyat sin internationella licens från EuropeActive för deras hälsocoacher och personliga tränare.
  • Uppdaterad: 02 MAR 2021 09:39

EuropeActive (tidigare European Health and Fitness Association) är en icke vinstdrivande organisation som representerar den europeiske kondition- och fysisk aktivitetssektorn. Tillsammans med en expertgrupp och externa konsulter har de sammanställt krav som en utbildad personlig tränare och coach ska uppfylla för att bli licenserad.

Lillsveds utbildningar HÄLSOCOACH Personlig tränare och gruppträningsinstruktör och PERSONLIG TRÄNARE (PT) har sedan 2016 EuropeActive-licenseringen för Sverige och internationellt. Deltagarna licenseras även sedan 2019 för Sverige enligt Almega friskvårdföretagens licens. Varje år går cirka 25-30 elever respektive utbildning och några av de som har gått ut utbildningarna är Angelica Avebjörk, Anna Berggren och Ronnie Berggren.

 

Varför valde ni att söka till Lillsveds distansutbildning Personlig Tränare?

- Vi har alltid tränat och utövat många olika sporter. Med åren har vi känt en allt starkare längtan efter att växla om från kontorsjobb till att arbeta mer med träning och hälsa. Vi hittade Lillsveds PT-utbildning, gick på Öppet hus och kände direkt att på Lillsved vill vi vara, berättar Anna och Ronnie.

Hur var året på Lillsved?

Vi hade ett fantastiskt läsår på Lillsved med hög kvalitet på lärare och fina klasskamrater. Vi sög åt oss all kunskap, särskilt om anatomi och fysiologi som vi längtat efter att få lära oss mer om. Under kursveckorna på plats bodde vi kvar på Lillsved vilket vi varmt kan rekommendera.


Anna&Ronnie2.jpgAnna och Ronnie Berggren.


Angelica Avebjörk har tidigare läst till hälsocoach på Lillsved.

Varför valde du att söka till Lillsveds Hälsocoachutbildning?

- Jag valde att söka till Lillsved för att jag ville jobba med träning och hälsa och en praktisk utbildning som den här passade mig perfekt! Utbildningen är bred och skapar mycket möjligheter, berättar Angelica.

Hur var året på Lillsved?
- Året på Lillsved var helt klart ett av dom bästa i mitt liv. Förutom otroligt lärorikt studiemässigt väldigt utvecklande för mig som människa. Stjärnor också till lärarna och miljön!

Skribent: Robert Berglind
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved