Hoppa till sidans innehåll

Ett stort påskägg till Svensk Gymnastik!

01 APR 2021 07:30
Generalsekreterare Pelle Malmborg önskar er alla en riktigt Glad Påsk!
  • Uppdaterad: 01 APR 2021 07:31

Den stora nyheten inte bara för denna vecka utan för hela året är gårdagens besked att SVT köpt sändningsrättigheterna för VM och EM i gymnastik 2021-2024. Det var det bästa tänkbara påskägg jag fått, till och med bättre än de där efterlängtade snickarbyxorna jag fick påsken 1976.

 

Beskedet ger oss inte bara möjlighet att få se gympa i världsklass utan beslutet är för mig även ett kvitto på att omvärlden fått upp ögonen för gymnastik som förtjänar en plats i tv-sofforna. Att SVT som är de som når ut bredast, aktivt väljer att satsa på gymnastik skulle jag säga är resultatet av många års arbete och där vi inte minst under SM-veckorna visat att vi är både många och professionella. Nu har vi en fantastisk möjlighet att nå ut till ännu fler med vår coola sport, någo som jag tror ytterligare kommer stärka oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete.

 

Redan tidigare i veckan fick vi ett annat positivt besked som ger hopp om att mer verksamhet kan starta upp inom kort. Efter en dialog med RF och Kulturdepartementet står det klart att idrottshallar inte längre omfattas av regeringens rekommendation att hålla icke nödvändig verksamhet stängd. Det innebär att de kommunala idrottsanläggningarna ska behandlas på lika sätt som privatägda något som Gymnastikförbundet kämpat för länge. Fortsatt är det respektive kommun som i slutändan avgör om hallarna ska vara öppna men det kan nu ske utifrån hur smittläget ser ut lokalt. Det blir nu viktigt för oss alla att förvalta detta förtroende och verkligen följa de riktlinjer som råder så att vi i första hand inte bidrar till ökad smittspridning och i andra hand visar kommunerna att vi kan ta ansvar.

 

Med dessa glada nyheter hoppas jag ni får en riktigt fin helg.

 

Glad Påsk!

Pelle

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved