Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredric Berggren

Fortsatt samarbete mellan Gymnastikförbundet och Unisport

18 JUN 2021 08:40
Gymnastikförbundet och Unisport har förlängt sitt samarbete och kommer tillsammans jobba med den så viktiga anläggningsfrågan.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2021 08:42

Förbundet och Unisport har ett långtgående samarbete bakom sig och har valt att fortsätta att jobba tillsammans. En del handlar om att utrusta truppgymnastikens största tävlingar med redskap från LEG, som är en del av Unisport.

- Efter ett mycket speciellt år som präglats av Covid-19 och inställda och digitala tävlingar står Svensk Gymnastik redo att få tävla fysiskt igen och på SM-stegens mästerskap i truppgymnastik kommer vi då kunna göra det på redskap från LEG/Unisport, säger Pelle Malmborg, GS på Gymnastikförbundet.

Den andra delen av samarbetet handlar om att långsiktigt arbeta för fler och bättre träningsanläggningar för föreningarna i Sverige. Det handlar både om att bygga nya anläggningar samt att befintliga utrustas med bra redskap och träningsmaterial. Avtalet innebär också att föreningar, som själva köper in utrustning och redskap och är medlemmar i Gymnastikförbundet erbjuds förmånliga priser hos Unisport.

– Svensk Gymnastik gör en stor insats med att få barn och ungdomar i rörelse. Deras arbete passar perfekt ihop med vår vision som är ett hälsosammare samhälle. De senaste siffrorna kring barns hälsa är riktigt oroande och vi tillsammans med samarbetspartners arbetar aktivt för att vända den trenden, säger Tomas Jonasson, Marknadschef Unisport.

- Vi ser det som en stor fördel att ha med oss Unisport i detta viktiga och långsiktiga arbete. Tillsammans med ledarfrågan, är anläggningsfrågan det som engagerar och påverkar gymnastikens föreningar allra mest, fortsätter Pelle Malmborg.

– Tillsammans med Gymnastikförbundet vill vi skapa attraktiva gymnastik- och idrottshallar som inspirerar barn och ungdomar till rörelse. Samarbetet ger oss mycket när det gäller produktutveckling och sortiment av redskap för både tävlings-, tränings och skolgymnastik säger Rikard Lindén, Product Champion Gymnastics - Unisport.

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved