Hoppa till sidans innehåll

Lättnader i restriktionerna från den 1 juni

18 MAJ 2021 15:33
Den 12 maj meddelade regeringen om förändringar i reglering av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från den 1 juni. Samtidigt meddelade Folkhälsomyndigheten att det den 1 juni även kommer lättnader i föreskrifter och allmänna råd.
  • Skapad: 18 MAJ 2021 15:33

Regler för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som gäller från den 1 juni innehåller olika deltagarbegränsningar beroende på vilken typ av evenemang det är. För offentliga tillställningar inomhus (som exempelvis tävlingar och uppvisningar med publik klassas som) gäller fortsatt en begränsning på max 8 personer om man inte har anvisade sittplatser, då kan man ta in 50 personer, förutsatt att ett antal kriterier uppfylls. Utomhus kan man vara upp till 100 personer och 500 i sittande publik om förutsättningarna tillåter det.

Den 1 juni ändras även vissa allmänna råd som beskriver hur vi kan bedriva vår verksamhet. På Folkhälsomyndighetens (FHM) hemsida går följande att läsa:

”Från den 1 juni ska det också bli möjligt med mindre cuper eller tävlingar för barn och unga såväl inomhus som utomhus. Detsamma gäller för tävlingsidrott i mindre skala för vuxna utomhus.”

Samt:

”Barn och ungdomar har drabbats hårt av restriktionerna under pandemin. Genom lägerverksamhet kan både den fysiska och psykiska hälsan främjas. Från och med den 1 juni öppnas därför för lägerverksamhet i mindre skala.”

Exakt vad dessa texter innebär vet vi först när FHM har presenterat de nya allmänna råden i sin helhet och därför ber vi att få återkomma med mer detaljerad info om vad som kommer att gälla för vår verksamhet så fort vi har fått se de allmänna råden.

Tills vidare gäller alltså att man ska följa de råd och rekommendationer som vi presenterar på vår hemsida. Varje förening behöver också kontrollera vilka lokala restriktioner som finns i aktuell kommun och region.

Vi rekommenderar att föreningar kan börja planera för sommarläger, men att man än så länge är öppen för att göra anpassningar av gruppstorlekar, hur man får resa och annat som kan komma att påverka.

Vad det gäller tävlingar så rekommenderar vi att man fortsatt inte planerar för några fysiska tävlingar förrän närmre hösten, även om mindre öppningar kan komma redan från den 1 juni.

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved