Hoppa till sidans innehåll

Remissvar och blicken fäst mot horisonten

22 JAN 2021 16:29
GS Pelle Malmborg önskar trevlig helg med årets första fredagshälsning!
  • Uppdaterad: 22 JAN 2021 16:30

När vi vände blad och klev in i 2021 var det nog många med mig som tänkte att nu stänger vi dörren till ett riktigt skitår och blickar framåt. Men vi är fortsatt mitt i pandemin och jag hade önskat jag kunde öppna detta första fredagsbrev för året med att välkomna alla tillbaka till träningen.

 

Samtidigt går jag in i året och försöker fästa blicken på horisonten där jag tycker mig skönja en viss ljusning. Det ger mig hopp att nu kommer det att vända och det ger mig också energi att vi faktiskt kan bygga Svensk Gymnastik ännu starkare med hjälp av allt det vi behövt lära oss under det gångna året. Det blir därför viktigt att vi tar till vara på tiden vi har framöver och står väl rustade när verksamheten stegvis åter släpps loss. Jag tror att många under den långa tid av social distansering har insett värdet av att få finnas i ett socialt sammanhang något som innan pandemin varit självklart och ibland inte värderats så högt. Jag tror att det kommer att göra att många kommer söka sig till föreningar och DÅ ska vi ha rullat ut den röda mattan och ha portarna på vid gavel in i Svensk Gymnastik!

 

Ett litet steg i rätt riktning och som vi kan glädjas åt är att från och med måndag kan de som är 15 år och yngre komma tillbaka till sin efterlängtade träning. För alla andra vill jag uppmana er att hålla ut och vara kreativa med de alternativa metoderna för träning som ändå finns, både utomhus och i den digitala världen parallellt som vi arbetar för att åter komma in i hallarna.

 

Under veckan skickade vi tillsammans med förbunden för basket, innebandy, handboll och simning ett öppet brev till regeringen och kanske hade det visst inflytande på beslutet som kom. För mig var detta viktigt men samtidigt ser vi det som ett första steg. För givetvis vill vi mer och att fler ska få komma i träning så snart det går. Att prioriteringen är att begränsa smittspridningen råder det ingen tveksamhet kring men vi bedömer att det ena inte behöver utesluta det andra. Att vi stegvis kan komma igång med all träning och tävling är viktigt för så många och påverkar så mycket.

 

Så här i början av året är det viss rapportering som ska göras för er föreningar i form av årsrapporter, ansöka om LOK-stöd, stöd för äldreidrott och kompensationsstöd för corona. Jag vill också slå ett slag för projektstöden. Här har vi medel kvar att dela ut. Så läs igenom kriterierna och ansök – här finns det pengar för er föreningar att hämta för det utvecklingsarbete vi vet att ni jobbar med på olika sätt och som det just nu kanske finns lite extra tid för. Åter vi har en fantastik möjlighet att rusta oss för framtiden.

 

Själv har jag också djupdykt i det idrottspolitiska området. I maj genomförs Riksidrottsmötet och det är en mängd material som vi på nationella förbundet nu tillsammans med styrelsen går igenom och funderar kring. Vi har själva lämnat in ett antal motioner till mötet som rör ämnen som LOK-stöd, IdrottOnline och värdegrundsfrågor. Mer inom om innehållet kan ni hitta på RF:s webb.

 

Jag önskar er alla en trevlig helg. Jag ser fram emot min, då jag har förmånen att få vara med på de nationella tävlingskommittéernas utvecklingshelg!

 

Pelle

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved