Hoppa till sidans innehåll

Tonya Paulsson höjde sig i EM-finalen i kvinnlig artistisk gymnastik

23 APR 2021 15:55
Tonya Paulsson hemmahörandes i Malmö och Motus-Salto gjorde ytterligare en mycket fin tävling på EM i kvinnlig artistisk gymnastik. I Basel placerade hon sig på en 14:e plats på den totala poängen 50.958.
  • Uppdaterad: 23 APR 2021 15:55

På sitt första seniormästerskap tog sig alltså Tonya Paulsson till final och tävlingen började på bommen, vilket alltid är nervöst. Tonya klarade det bra och stod på hela serien och fick poängen 12.4. Bommen följdes upp av ett stabilt fristående med några småsteg i landningarna men i övrigt väldigt fina gymnastiska övningar och ett härligt uttryck. Programmet fick 12.00 av domarna. Tonya gjorde ett mycket, mycket bra hopp där det inte fanns mycket att dra på. Poängen 13.658 var ett snäpp högre än i kvalet. Tävlingen avslutades i barr och även där levererade Tonya på topp och med en mycket bra serie, poäng 12.9.

 

- Det känns jättebra, jag hade inte förväntat mig att komma på 14:e plats, så jag blev lite chockad. Bommen var nervös men jag fightades och stod kvar och det är väl det viktiga, säger Tonya Paulsson.

 

Bästa gren blev hopp:

- I kvalet gjorde jag mitt bästa hopp någonsin men här i finalen blev det ännu bättre, så det är härligt, fortsätter Tonya Paulsson.

 

- Jag är otroligt imponerad av att hon klarade av att stå på allt genom två tävlingar, på hennes första EM på seniornivå. Sen måste jag lyfta fram vilket fint hopp hon gjorde idag, det var kul, säger tränare Janie Ahlström.

European Championships Artistic Gymnastics -8627-800px.jpg
Tonya på bommen. Foto: Filippo Tomasi.

På förhand stod striden om guld och silver mellan de två ryskorna Angelina Melnikova och Viktoriia Listunova. Men efter fall i både barren och på bommen av Melnikova var det Listunova som tog guldet före Melnikova. Bronset gick till brittiskan Jessica Gadirova.

 

Här finns alla resultat från EM

Bilder från dagens final kommer. Alla serier finns att se på Instagram @gympabubblan.

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved