Hem / Nyheter / 2021 / Tre guld till Nathalie Westlund i grenfinalerna på SM i kvinnlig artistisk gymnastik

Tre guld till Nathalie Westlund i grenfinalerna på SM i kvinnlig artistisk gymnastik

Vilken helg! Det var många gymnaster som samlades i Västerås i helgen för att tävla i mångkamp och grenfinaler vid de svenska mästerskapen i kvinnlig artistisk gymnastik.

Det har kryllat av fina framträdanden, massiva prestationer och stor spänning. Under gårdagen avgjordes mångkampen där vi fick kora två nya svenska mästarinnor: Nathalie Westlund på seniorsidan och Elina Gravin på juniorsidan. Båda från Eskilstuna GF. 

- Det känns jättebra efter helgens tävling. Jag är jätteglad och det är SÅ kul att ha vunnit SM, dessutom som förstaårssenior. Jag känner mig i bra form och det känns också väldigt skönt inför VM som går väldigt snart, säger Nathalie. 

SM kvag prispall.jpg

Nathalie högst på pallen! 

VM-aktuella Tonya Paulsson från GK Motus-Salto, som vi är vana att se i med fina prestationer i toppen, hade en lite tyngre helg. Tyvärr missade hon i barren under lördagen vilket lämnade avtryck hela helgen och hon valde att ta det säkra före det osäkra inför kommande VM. 

- Jag mår bättre idag! Tappade andan igår efter fallet i barr och efter de kändes det lite kämpigt under resten av tävlingen. Jag hade ett ständigt tryck över bröstet. Jag åkte hem imorse innan grenfinalerna började för att förhoppningsvis må ännu bättre imorgon och starta sista uppladdningsveckan innan VM, säger Tonya. 

Vi håller tummarna för att Tonya repar sig fort och väl. 

Äntligen var det också tillåtet med lite publik igen, något som gymnasterna verkligen har saknat och längtat efter. 

- Det var kul att köra ett svenskt mästerskap igen och jag är taggad på en fortsatt bra tävlingssäsong. Det var roligt att få köra mina nya övningar på en svensk arena och att äntligen ha en publik som gav så bra energi när jag körde, säger mångkampsbronsmedaljören Alva Eriksson, Stockholm Top Gymnastics. 


Vi säger grattis till alla helgens medaljörer och deltagare. På återseende och nu ser vi fram emot kommande VM! 

Grenfinaler:

Hopp

 1. Maja Ståhl, Tidaholms GS
 2. Kristina Åhlin, All Star Gymnastics
 3. Alice Zakrisson, Sundsvallsgymnasterna

 Barr

 1. Nathalie Westlund, Eskilstuna GF
 2. Jennifer Williams, Eskilstuna GF
 3. Alva Eriksson, Stockholm Top Gymnastics

 Bom

 1. Nathalie Westlund
 2. Jennifer Williams
 3. Emelie Westlund, Eskilstuna GF

 Fristående

 1. Nathalie Westlund
 2. Alva Eriksson
 3. Jennifer Williams

 Fullständiga resultat hittar du här