Hoppa till sidans innehåll

FOTO: Albin Händig

AMT-träning med träningsprofiler

03 APR 2016 20:58
Förra veckan arrangerades en AMT-träning för träningsbloggare och hälsopress. Det blev ett roligt pass i regi av grundarna och landslagsgymnasterna Jacob Melin, Niclas Butén och Stefan Höög.
  • Skapad: 03 APR 2016 20:58

För att få fler att lära känna träningsformen Avancerad Motorisk Träning (AMT) bjöds ett antal träningsbloggare och personer från press med inriktning på träning/hälsa in till ett morgonträningspass. Grundarna till AMT, landslagsgymnasterna Jacob, Niclas och Stefan höll ett pass som kallas för handvolt. Det blev en blandning av styrka, kondition, balans och smidighet.

 
Foto: Albin Händig 

Gymnastikbakgrunden varierade bland deltagarna och flera av deltagarna hade tidigare tränat gymnastik på både olika nivåer. Andra hade istället nästintill varit lite rädda för gymnastik men lyckades under passets gång både stå på händer och prova andra övningar. Trots väldigt olika förkunskaper blev det ett pass som alla kunde träna tillsammans och som utmanade på olika nivåer - precis så som det är tänkt att AMT och liknande träning ska fungera. 

Efter passet bjöds det på frukost och vi pratade om hur det kommer sig att träningsformen skapades, hur vi kan få fler att träna i föreningar och få möjlighet att prova på gymnastik. Väldigt värdefulla samtal för oss alla!

Läs gärna denna recension ifrån en av deltagarna. 

Hela passet dokumenterades av fotograf Albin Händig. Se de härliga bilderna här nedan:

 

 

Skribent: Hanna Grahn
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved