Hoppa till sidans innehåll

Emma Larsson till final i bom och fristående i World Challenge Cup

20 FEB 2016 10:55
Emma Larsson fortsätter att visa på fin gymnastik i världscupen. Efter två väl genomförda serier i kvalet har hon kvalificerat sig till final i både bom och fristående.
  • Skapad: 20 FEB 2016 10:55

– Jag är jätteglad över att vara i final i båda grenarna. Mest nöjd är jag att jag höll mig lugn och tänkte på rätt saker under tävlingen, säger Emma Larsson.

Näst högsta poäng i båda redskapen

Emma kom, trots några små missar, tvåa i bomkvalet på poängen 13,7. Brasiliens Flavia Saraiva Lopes lyckades bäst i kvalet och vann på poäng 15,15.

Friståendet, som var den andra grenen som Emma tävlade, gick mycket bra och resulterade även det i en finalplats. Likasom på bommen gick Emma till final med näst högsta poäng efter Flavia Saraiva Lopes. Emmas poäng blev 13,5, tre tiondelar lägre än brasilianskan.

Positiv känsla inför finalerna

Emma har fina resultat från tidigare World Challenge Cups. I maj 2015 vann hon guld i bom och hon har ytterligare två finalplatser i bom respektive fristående.

– Det kändes bra idag och jag ska försöka hålla mig fokuserad i morgon och inte bli för ivrig, säger Emma.

– Emma har fått en bra start på vad som kommer bli en lång tävlingssäsong. Vi söker ett sätt att tävla på där hon kan få ut max av sin kapacitet och där tycker jag att det gick bra idag, avslutar Helena Andersson Melander, ansvarig för seniorlandslaget i kvinnlig artistisk gymnastik.

Finalerna i bom och fristående genomförs söndag 21 februari. Bom klockan 16.00- 17.00 och fristående klockan 17.00-18.00.

Skribent: Hanna Grahn
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved