Hoppa till sidans innehåll

En hälsning från Delsbo GF

10 OKT 2016 09:48
Delsbo GF som också är en Gymmix-förening, har startat vad de kallar XL-träning och fått ett mycket lyckat resultat.
  • Skapad: 10 OKT 2016 09:48

– Vi fick en förfrågan från Landstinget att bedriva träning för överviktiga vuxna som ingick i en hälsogrupp med syfte att ändra sin livsstil. Delsbo GF startade upp några prova-på-träningsgånger under våren som till hösten skulle bli lite mer permanent. Det kom personer i åldrarna 18- 65 år, de flesta kvinnor, men killar och män är givetvis lika välkomna, berättar Sandra Winblad von Walter från föreningen.

Att starta en XL träningsgrupp kräver en hel del även från ledarna. På just detta pass är det två ledare, som båda två har själva gjort en resa inom livsstilsförändring.

Sandra berättar vidare att tanken är också att gruppen ska känna sig trygg med varandra samt kunna stötta och peppa varandra i sin livsstils- och träningsresa.

– Vi jobbar mycket med intervaller och stationer och blandar kondition och styrka men lägger fokus på fettförbränningsträning. Tanken är också att prova lite olika träningsformen under höstterminen. Vi ser redan efter några gånger att fler har klivit ur sina komfortzoner och tagit ett stort steg framåt och i rätt riktning.

Så här säger en tjej i gruppen om träningen:

"Ikväll gjorde jag något som jag aldrig trodde att jag skulle göra för bara några veckor sedan. Gick på mitt första träningspass i en grupp. Jäklar vilken ny upplevelse jag fick uppleva. Så himla roligt, så jäkla jobbigt men på ett skönt vis. Och ja som har varit världens latmask som har hatat att röra mig, känner att jag skulle kunna göra detta varje dag nu :) Helt underbart. Första men absolut inte sista gången med Gruppträning!"

Stort tack till Delsbo GF för fantastiskt arbete!

 

Skribent: Hanna Grahn
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved