Hoppa till sidans innehåll

FemiRun vill inspirera fler tjejer att utöva parkour, freerunning och tricking

14 OKT 2016 09:28
I FemiRun ingår fem tjejer som tillhör några av Sveriges främsta på damsidan inom parkour, freerunning och tricking. De har nu släppt en film och hoppas kunna inspirera fler tjejer till att våga börja träna.
  • Skapad: 14 OKT 2016 09:28

FemiRuns film skapades för att kunna inspirera fler tjejer runt om i landet till att våga prova på parkour, freerunning och tricking. Deras film är en ett del av ett jämställdhetsprojekt vars syfte är att lyfta kvinnliga profiler. Projektet leds av Nivin Shaker som säger så här om FemiRun och projektet:

Genom filmen vill vi lyfta fram förebilder och visa att tjejer kan och har samma förutsättningar som killar. Projektet är viktigt eftersom en av de främsta anledningarna till att tjejer inte vågar testa parkour är att de tror att “tjejer inte kan bli duktiga som killarna eller klara av samma hinder”, och med projektet försöker vi förebygga just det tänket! Därför har vi lagt störst fokus på att visa upp förebilderna och få de att framstå som de duktiga atleter de är.

 

FemRun består förutom av Nivin även av Miranda Karnert, Alicia Karnert, Lisa Andersson och Thelma Ilbäcken. Alla fem kommer att medverka på MOFS Girls Jam 3-4 november i Sollentuna. Är du mellan 10-100 år? Välkommen som deltagarna på MOFS! Biljetter samt mer information finns här: http://mofs.rocks 

Kan du inte komma till MOFS eller MOFS Girls Jam men vill börja träna? Använd klubbkartan på PKTR.se/hitta-traning för att hitta en förening som passar dig.

 

Skribent: Hanna Grahn
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved