Hoppa till sidans innehåll

Kvinnlig artistisk gymnastik steg 2


För Kvinnlig artistisk gymnastik steg 2 ligger fokus övningsmässigt på metodik och teknik för mer avancerade volter och kombinationer. För hopp till och med överslag volt, rondat-flickflack till yurchenko och rondat till tsukahara. För barr till och med jättesväng med 180 graders vändning och sträckt engelsman. För bom till och med flick-flack och grupperad salto på samt avhopp och hjulning/rondat-salto av. För fristående till och med rondat- flickflack/whipback och helskruvad bakåtvolt. Trampolin används som hjälpredskap för grenspecifika övningar. Utbildningen ger behörighet för stegserierna Femman till Sexan.

Hitta datum och anmäl dig här!

Kurslängd: Två dagar [kursplan]
Förkunskapskrav: Intro Svensk Gymnastik, Kvinnlig artistisk gymnastik steg 1 + därefter minst 60 timmars praktik i hallen under minst sex månader samt Biomekanik

Därutöver Gymnastikens baskurs - träning och tävling, Åldersanpassad träning för barn och unga eller för vuxna, Kvinnlig artistisk gymnastik Basic, Gymnastikens ledarskap samt Styrka, rörlighet och fysiologi som är förkunskapskrav till tidigare kurser. 

 

Uppdaterad: 29 JAN 2018 22:02 Skribent: Louise Nordenberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved