Hoppa till sidans innehåll

Utbildning och utbildningskrav


Gymnastikförbundets utbildningar sätter rörelse och ledarskap i centrum. De grundar sig på kunskap, är pedagogiska och lockar fram lusten att leda. Det finns ett brett utbud inom alla våra verksamheter, där du själv kan välja varierande inriktningar beroende på intresse.

Bilden visar en karta över Gymnastikförbundets aktuella utbildningar. Klicka dig vidare i kartan för att läsa mer om varje kurs. Här hittar du även kurskartan som utskrivbar version.

Grundläggande ledarutbildning

Gymnastikens baskurs - träning och tävling är Gymnastikförbundets grundläggande ledarutbildning. Kursen ger dig som ledare en bred och stabil grund för ditt ledaruppdrag med en helhetssyn på den aktive. Den ger också förståelse för hur du som ledare anpassar träningen och övningarna till olika individers specifika förutsättningar. Efter genomförd Gymnastikens baskurs - träning och tävling kan du gå vidare till alla utbildningar inom både tränings- och tävlingsgymnastik.

Baskurs Gruppträning ger dig grunden för att specifikt bli gruppträningsinstruktör. Utbildningen fokuserar på ledarskap, anatomi, fysiologi, rörelseskolning och musikanalys som är viktiga grundfundament i din roll som gruppträningsinstruktör. Gymnastikförbundet rekommenderar att du som ny ledare startar med denna grundutbildning för att sedan välja vidare inriktning.

Utbildningskrav för ledare inom Gymnastikförbundet

Föreningen ansvarar för att alla aktiva ledare har korrekt utbildning och följer Gymnastikförbundets utbildningskrav. Sedan den 1 oktober 2019 är webbkursen Intro Svensk Gymnastik förkunskapskrav för samtliga kurser i utbudet, oavsett nivå eller inriktning. 

Utbildningskalender och anmälan

Gymnastikförbundet är organiserat med ett nationellt och åtta regionala kontor. Utbildningarna arrangeras primärt av våra regionala kontor, som är uppdelade geografiskt. Det är till det regionala kontoret du vänder dig om du har frågor king ett specifikt utbildningstillfälle, klicka här för att länkas vidare till våra regionala kontor.

Vi har närmare 70 olika utbildningar; från teori- och ledarskapsutbildningar till teknik- och inspirationsutbildningar. Läs om våra olika kurser och hitta sedan ett datum som passar dig i vår utbildningskalender

Uppdaterad: 29 AUG 2018 12:13 Skribent: Louise Nordenberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved