Hoppa till sidans innehåll

Åldersanpassad träning för vuxna (8120)


Välkommen till kursen Åldersanpassad träning för vuxna!

Kursen Åldersanpassad träning för vuxna utgår från kunskapen om hur den vuxna kroppen åldras och hur det påverkar fysiska förmågor och motoriska färdigheter. Med kunskap om hur kroppen åldras kan du som ledare anpassa den långsiktiga träningsplaneringen i syfte att möjliggöra utveckling på individnivå och skapa förutsättningar för ett friskt liv över tid.

Centralt innehåll i kursen är kroppens naturliga åldrande, bålens funktion och bäckenbotten, styrka, rörlighet, kondition samt menstruation och klimakteriet. Kursen syftar till att ge dig en ökad förståelse för hur den vuxna kroppen åldras hur du använder dig av den kunskapen när du planerar och genomför träningen i syfte att möta varje individ utifrån deras behov och förutsättningar.

Kursen vänder sig till dig som leder aktiva som är äldre än 25 år, oavsett inom vilken av Gymnastikförbundets discipliner eller verksamheter du verkar inom.


Kursen är en digital distanskurs, som du genomför när det passar dig. När du registrerat dig till kursen kommer du att få en bekräftelse på mail. Kort där efter får du ett mail med inbjudan till kursmaterialet. Se därför till att du anger en aktuell och rättstavad mailadress.

Kursen är uppdelad i sju avsnitt som beräknas ta ca fem lektionstimmar á 45 minuter. Gå igenom avsnitten i den ordning det är tänkt. Du kan alltså inte välja vilken ordning du vill läsa avsnitten i, eftersom de bygger på varandra. Du kommer att gå igenom ett avsnitt i taget och göra ett antal uppgifter. Varje uppgift avslutas med att du markerar den som "klar" eller genomför ett quiz, där du behöver ha alla rätt för att kunna gå vidare till nästa uppgift. Du kan såklart genomföra quizet så många gånger du behöver. Om du har frågor på innehållet och har behov av stöd kan du vända dig till This is a mailto link. Om du har frågor kring inlogg eller har behov av support inuti kursmaterialet kan du vända dig till This is a mailto link.


Länk till kursplan 

Omfattning och material 
Deltagarmaterialet är digitalt och du genomför kursen på egen hand vid en dator. Kursens längd är fem lektioner á 45 minuter. 

Förkunskapskrav 
Deltagaren har behörighet att genomföra denna kurs från det år hen fyller 15. Deltagaren ska innan kursen ha genomfört Intro Svensk Gymnastik.

 

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved