Hoppa till sidans innehåll

Åldersanpassad träning för barn och unga (8119)


Välkommen till kursen Åldersanpassad träning för barn och unga! 

Kursen Åldersanpassad träning för barn och unga utgår från kunskapen om hur barn och ungas kroppar växer och hur det påverkar deras fysiska förmågor och motoriska färdigheter. Med kunskap om tillväxt kan du som ledare anpassa den långsiktiga träningsplaneringen i syfte att minska risken för att den aktive får tillväxtskador. Kursen ger dig också kunskap om menstruationens fysiska och mentala effekter och ger dig konkreta tips och råd kring hur du pratar om, och inkluderar mens som en naturlig del av träning och tävling.

Centralt innehåll i kursen är tillväxt hos barn och unga, kroppens tillväxtzoner, metoder för att undvika skador i tillväxtzonerna samt menstruationens fysiska och mentala effekter. Kursen syftar till att ge dig en ökad förståelse för hur barn och unga växer och hur du planerar och genomför träningen utifrån den kunskapen i syfte att minska risken för skador och öka individualiseringen.

Kursen vänder sig till dig som leder aktiva upp till cirka 25 år, oavsett inom vilken av Gymnastikförbundets discipliner eller verksamheter du verkar inom.

Kursen är en digital distanskurs, som du genomför när det passar dig. När du registrerat dig till kursen kommer du att få en bekräftelse på mail. Kort där efter får du ett mail med inbjudan till kursmaterialet. Se därför till att du anger en aktuell och rättstavad mailadress.

Kursen är uppdelad i fyra avsnitt som beräknas ta ca fem lektionstimmar á 45 minuter. Gå igenom avsnitten i den ordning det är tänkt. Du kan alltså inte välja vilken ordning du vill läsa avsnitten i, eftersom de bygger på varandra. Du kommer att gå igenom ett avsnitt i taget och göra ett antal uppgifter. Varje uppgift avslutas med att du markerar den som "klar" eller genomför ett quiz, där du behöver ha alla rätt för att kunna gå vidare till nästa uppgift. Du kan såklart genomföra quizet så många gånger du behöver. Om du har frågor på innehållet och har behov av stöd kan du vända dig till This is a mailto link. Om du har frågor kring inlogg eller har behov av support inuti kursmaterialet kan du vända dig till This is a mailto link

Länk till kursplan 

Omfattning och material 
Deltagarmaterialet är digitalt och du genomför kursen på egen hand vid en dator. Kursens längd är fem lektioner á 45 minuter. 

Förkunskapskrav 
Deltagaren har behörighet att genomföra denna kurs från det år hen fyller 15. Deltagaren ska innan kursen ha genomfört Intro Svensk Gymnastik.

 

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved