Hoppa till sidans innehåll

Planering och periodisering


Kursen Planering och periodisering utgår från allmänna träningsprinciper och ger dig ökad förståelse för hur du på ett organiserat sätt kan strukturera upp träningsperioder. Att planera och periodisera träningen innebär att på kort så väl som lång sikt variera träningsvariabler, till exempel volym, belastning, intensitet och återhämtning. Detta för att få en önskad prestationshöjande effekt vid ett givet tillfälle, stimulera långsiktig utveckling hos den aktive och minimera risken för överträning.

Centralt innehåll i kursen är allmänna träningsprinciper, träningsteori, träningsplanering och periodisering. Kursen syftar till att ge dig en ökad förståelse för begreppen och att du praktiskt ska kunna applicera kunskapen om planering och periodisering.

Kursen vänder sig till dig som leder aktiva i alla åldrar, oavsett inom vilken av Gymnastikförbundets verksamheter du är ledare inom.

Gör kursen nu!

Kursen är en digital distanskurs, som du genomför när det passar dig. 

Kursen är uppdelad i sex avsnitt som beräknas ta ca fem lektionstimmar á 45 minuter. Avsnitten bygger på varandra och du kommer därför att gå igenom dem ett avsnitt i taget och göra ett antal uppgifter. Varje uppgift avslutas med att du markerar den som "klar" eller genomför ett quiz, där du behöver ha ett visst antal rätt för att kunna gå vidare till nästa uppgift. Du kan såklart genomföra quizet så många gånger du behöver. Om du har frågor på innehållet och har behov av stöd kan du vända dig till This is a mailto link. Om du har frågor kring inlogg eller har behov av support inuti kursmaterialet kan du vända dig till This is a mailto link

Kurslängd: Fem lektioner [kursplan]
Åldersgräns: Från det år du fyller 15
Förkunskapskrav: Deltagaren ska innan kursen ha genomfört Intro Svensk gymnastik

Uppdaterad: 14 OKT 2020 11:29 Skribent: Louise Nordenberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved