Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


Det finns i slutändan bara en som ansvarar för att ha koll på vad som gäller kring antidoping: du som är aktiv! Det är 100% ditt eget ansvar att känna till regler, vad du får och inte får inta samt hur du ska ta reda på detta. De flesta dopingfall i Sverige beror på okunskap och "jag visste inte" eller det faktum att du aldrig ens tänkte på att fuska spelar ingen roll om du testas positiv. Så gör dig själv rättvisa och ge dig själv förutsättningar att lyckas på riktigt genom att fortsätta läsa här och öka din kunskap.

Vaccinera din förening mot doping

Har du funderat på om det finns risk för att någon i din idrottsförening skulle kunna dopa sig? Skulle det kunna ske av misstag? Hur skulle ni göra då? Har ni någon antidopingpolicy att ta hjälp av?

Om inte, kan det vara en bra idé att vaccinera din förening mot doping. Det tar bara några timmar.

Vaccinera klubben  

var-forening-ar-vaccinerad-mot-doping.png

Ren vinnare

För att öka kunskapen om doping finns det sedan i juni 2016 en enkel webbutbildning för idrottsutövare och stödpersonal. Utbildningen består ut av sju stycken korta genomgångar med snygga videos, quiz-frågor och bra länkar som tillsammans kan öka förståelsen.

Som landslagsgymnast inom truppgymnastik ska du genomföra utbildningen Ren vinnare. 

Gå in på sidan via länken nedan, skapa ett konto och du är igång. Du kan genomföra de olika delarna i den ordning du vill, när som helst det passar dig. Vi rekommenderar att du som minimum genomför "dopinglistan", "dispens" och "kosttillskott" - så klicka in dig på en gång.

Ren vinnare - webbutbildning

ADELs webutbildning (via WADA)

Du som landslagsgymnast inom kvinnlig eller manlig artistisk gymnastik, rytmisk gymnastik eller trampolin ska genomföra ADELs webbaserade antidopingutbildning. Skapa ett användarnamn med ditt för- och efternamn och genomför utbildningen via länken nedan: 

ADELs antidopingutbildning

 

Uppdaterad: 07 MAJ 2018 14:19 Skribent: Åsa Ekdahl
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved