Hoppa till sidans innehåll

Medicinsk expertgrupp


I mars 2017 fattade Gymnastikförbundet beslut om att införa en medicinsk expertgrupp. Gruppens deltagare fungerar som ett rådgivande organ som lämnar stöd och råd till förbundet i frågor av medicinsk karaktär.

Den medicinska expertgruppen har ett uppdrag som delas mellan expertfrågor och utvecklingsfrågor och allt man arbetar med utgår ifrån ett multidisciplinärt tänk kring prestation och individ. Allt arbete som genomförs är väl förankrat med stöd i forskning och/ eller stöd av lagar och regler enligt Socialstyrelsen och gällande Hälso- och Sjukvårdslagsstiftning.

Medlemmar i den medicinska expertgruppen:

Klara Edlund, leg. psykolog, leg. psykoterapeut, klinisk handledare i KBT och docent i psykologi. Verksam i privat praktik vid KBT-konsulterna i Uppsala samt som universitetslektor vid Uppsala universitet. Klara har tidigare varit verksam inom Orienteringsförbundet i frågor kring ätstörningsproblematik.

Anna Melin, Leg dietist, MSc klinisk nutrition, PhD i nutrition och idrott och lektor Köpenhamns Universitet. Anna har över 20 års erfarenhet som idrottsnutritionist inom både dansk och svensk elitidrott. Hennes forskningsområde är relativ energibrist och dess påverkan på hälsa och prestation. 

Anna-Karin Wikström, Legitimerad Sjukgymnast på Idrottsmedicinska kliniken Bosön, Stockholm. Anna-Karin har under ett antal år haft uppdrag mot Sveriges Olympiska kommitté och Riksidrottsförbundets elitprogram. Hon har tidigare varit ansvarig fysio i seniorlandslaget inom Kvinnlig Artistisk gymnastik under satsningen mot OS i RIO 2016.

Mia Jodal, Legitimerad läkare och specialist inom ortopedi. Just nu verksam som överläkare i Västra Götalands regionen. Mia har även varit aktiv landslagsläkare under 15 år i Orienteringsförbundet.

Jonas Juhl Christiansen, landslagschef Gymnastikförbundet med ansvar för kopplingen till landslag och prestationsutveckling.

Expertgruppen leds av Åsa Ekdahl, koordinator Medicinskt Stöd Gymnastikförbundet. 

Uppdaterad: 15 MAJ 2018 08:26 Skribent: Åsa Ekdahl
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved