Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet (RF)


Riksidrottsförbundet (RF)

RF är den samlade idrottsrörelsens medlemsorganisation som företräder idrotten såväl nationellt gentemot politiker och myndigheter som internationellt. RF banar också väg för idrotten i framtidsfrågor. Idag har RF 71 SF (specialidrottsförbund)  där Gymnastikförbundet är ett av dessa SF.

RF vill att det ska finns rikt utbud av idrottsanläggningar och idrottsmiljöer som är tillgängliga och välkomnande för alla i samhället. För att bidra till det och att skapa nya och bättre aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns RF stöd till anläggningar och idrottsmiljöer.

RF stöder kommunernas samarbete med Distriktsidrottsförbund (DF) för att kartlägga och utreda behovet av anläggningar och idrottsmiljöer för idrott. Allvarligast är bristen på anläggningar och idrottsmiljöer i växande storstäder.

Distriktidrottsförbund (DF)

Det är respektive DF (distriktsidrottsförbund) som handlägger ansökningar av bidrag till idrottsanläggningar. Information om bidraget, ansökningsblankett och lista över kontaktpersoner finns här;

Stöd till anläggningar och idrottsmiljöer

Idrottsföreningar kan kontakta DF:s ansvarig handläggare för närmare information. Sverige är uppdelat i 19 DF och kontaktuppgifter till respektive DF hittar du här:  ”Kontakt DF

Tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer är avgörande för vilken verksamhet som kan bedrivas. Med idrottsmiljöer menas även allt nyttjande av luft, mark och vatten för idrottslig verksamhet.

Uppdaterad: 04 JUN 2018 17:19 Skribent: Filip Krolopp
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved