Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tobias Rostlund/TT

Kvinnlig artistisk gymnastik


Landslaget i KvAG består av:

- Juniorlandslag (13-15 år)
- Seniorlandslag (16 år och äldre)

Landslagsåret 2021

Året innebär stort lagfokus för både junior och senior som följer ungefär samma säsongsstruktur under våren. Förhoppningen är att Covid-läget förbättras så markant att medverkan på vårens mästerskap kan bli aktuellt. Under våren har enstaka juniorgymnaster bjudits in för medverkan med förhoppningen att kunna medverka på årets JNM och kvala in till landslaget. Under sommaran planeras Olympiska Spelen i Japan där Sverige, genom Jonna Adlerteg, har uppnått en kvalplats. Slutgiltig uttagning sker först i maj utifrån kriterier uppsatta av Sveriges Olympiska Kommitté (som avgör och ansvarer för svensk medverkan).

Mästerskap

  • EM, 21-25 april i Schweiz
  • Junior-NM, 21-23 maj i Finland
  • OS, 23 juli - 8 augusti i Japan
  • VM, 18-24 oktober i Japan

Träningssamlingar och internationella tävlingar

Som förberedelse inför samt för uttagning till mästerskap samlas junior och senior tillsammans för ett flertal check points under våren. I början av året genomförs digitala avstämningar men förhoppningen är att kunna ses fysiskt så snart Covid-läget tillåter det. Som komplement samlingarna kan landslagsgymnaster tas ut för medverkan i internationella tävlingar på olika nivåer i syfte att uppnå kvalpoäng och ökat internationell erfarenhet. Under sommaren planeras ett längre träningsläger med uttalat utvecklingsfokus. Respektive mästerskap uppdateras under rubriken "Mästerskap och evenemang".

Seniorlandslaget skiljer sig lite från övriga landslag på det sätt att flera av gymnasterna har dubbla medborgarskap och sin dagliga hemvist och träning i USA.

Uppdaterad: 03 MAJ 2018 13:05 Skribent: Emelie Berglund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved