Hoppa till sidans innehåll

Jonas Nordfors och Lina Sjöberg stabila i kvalen i DMT respektive trampolin

28 NOV 2019 10:40
De första kvaltävlingarna på VM i Tokyo har gått av stapeln för två av våra svenska gymnaster. Jonas Nordfors gör en fin insats i DMT och Lina Sjöberg hoppar stabilt i trampolin. Inga finalplatser, men däremot en säkrad medverkan i World Games 2021.
  • Uppdaterad: 28 NOV 2019 10:40

Jonas Nordfors höst har varit skadetyngd och den sista tävlingen inför VM så stämde ingenting alls. Redan på förträningen inför dagens DMT-kval visade han dock upp en helt annan sida. Jonas som är smärtfri sedan ett par veckor tillbaka fick idag ihop kombinationerna och gjorde två stabila och fina hopp i DMT:n.

- Jonas har haft kapaciteten för att nå final i DMT, men då måste allt stämma, säger förbundskapten Jenny Söderlund när vi når henne per telefon från Japan. 

Även om Jonas insats idag verkligen är något att vara nöjd med så räckte poängen 72,300 inte till final. Ett steg i ena landningen samt ett svårighetsavdrag i en övning som bedömdes som grupperad istället för pikerad gjorde att han hamnade utanför finalfältet. Däremot har Jonas i och med dagens kvaltävling säkrat sin plats på World Games 2021 och blir därmed första herre sen 2005 att delta på DMT i tävlingen.

För Lina Sjöbergs del började vistelsen i Japan med stukade tår. Något som gjort att hon inte kunnat genomföra förträningar etc som önskat. Inför dagens kval var tån betydligt bättre och hon genomförde en stabil tävling. Det blev ett antal vandringar som hade inverkan på poängen och som gör att Lina inte går vidare från kvalet där hon får totalpoängen 95,640.

- Lina gör en stabil insats trots utgångsläget med tårna. Hon är extremt stark mentalt, levererar alltid, säger förbundskapten Jenny Söderlund.

Senare idag går kvalen i DMT för damer samt trampolin för herrar. Se schemat här.

Samtliga tävlingsresultat finns att se på denna länk.

Skribent: Emelie Hedberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved