Hoppa till sidans innehåll

Tumbling


Tumbling är kraftfulla akrobatiska övningar i svindlande fart där teknik, styrka och perfekt timing är avgörande. Av sin karaktär är det även känt som powertumbling. 

Tumbling utförs på 25 meter långt tumblinggolv gjort av glasfiberstavar. En tumblingserie utgörs av fyra till åtta övningar efter varandra som avslutas med en säker landning. Internationellt är tumbling väl etablerat med tävlingar både på VM och World Games, samt har haft genomföranden på OS.  

Tumbling som enskild disciplin handlar om balansen mellan kraft och teknik, och mellan svårighet och stil. Disciplinen ställer höga krav på styrka, rörlighet och perfekt timing. 

Svensk Gymnastik med ideella föreningar i spetsen gör nu en resa att utveckla denna disciplin på bred front. Tumbling är en form av gymnastik som är för alla, från de allra minsta utövarna till de äldre mer erfarna. Tumblinggymnaster (eller tumblers som de även kallas) älskar fart, kraft och har en passion för kroppskontroll. De har en härlig gemenskap, kämparglöd och i sina spralliga sinnen så har de fantastiskt roligt!  

Är du en framtida tumbler? Är du intresserad av att följa Svensk Gymnastiks resa i denna utveckling? Skicka ett mail till ulf.andersson@gymnastik.se så håller vi dig uppdaterad!  

 

Uppdaterad: 01 FEB 2019 17:58 Skribent: Johanna Gringmann
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved