Hoppa till sidans innehåll

Uppvisningsgymnastik


Uppvisning kan ha många olika skepnader och finns som en naturlig del i alla pusselbitar och steg i gymnastikens framtagna utvecklingsmodell. Uppvisning är för alla, barn som vuxna, för nybörjare, motionärer eller för riktigt avancerade gymnaster. Uppvisning har som syfte att skapa något tillsammans i en grupp. Uppvisning handlar om att sätta ihop och kombinera olika gymnastiska moment för att skapa en show, en uppvisning med någon form av start och ett slut. Uppvisning handlar om att vara nyfiken, kreativ och där man vågar utmana och testa nytt. En uppvisning kan vara med eller utan redskap eller nya former av handredskap och genomföras i en gymnastikhall, utomhus eller varför inte i en helt annan miljö så som på en strand, i köpcentrum eller i en skog- eller parkområde.  Uppvisning kan innehålla gymnastikens alla discipliner och mer därtill, där vi med all sannolikhet kan inspireras av andra cirkusen, teatern och andra idrotter. Möjligheterna är många. 

Uppvisning kan vara en avslutningsaktivitet vid varje terminsslut eller ett tillägg till din tävlingsverksamhet. Dock kan uppvisningsgymnastik vara så mycket mer, ett tillfälle där gymnasterna får träna och utvecklas med mål att visa upp sin show vid olika typer av uppvisningsarrangemang, stora som små.

Uppvisningsgymnastik som träningsform kan med all sannolikhet locka nya målgrupper där vi ger möjlighet att finnas i ett sammanhang, utvecklas som såväl människa som individ, möjlighet att utmanas och visa upp sig, få publikens hea-rop samt möta många nya människor och kulturer.

Uppdaterad: 15 AUG 2018 14:33 Skribent: Joanna Ericson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved