Hem / Om oss / Lingklubben / Kamratträff/Årsmöte
  • 20211003_060545 Foto:
  • 20211002_230053 Foto:
  • 20211001_180606 Foto:
  • 20211002_230235 Foto:

Kamratträff/Årsmöte

Kamratträff på Lillsved med 25-årsfirande 2-3 oktober 2021

Gunilla Kimreus beskriver 2021 års kamratträff

Jag blev medlem i Lingklubben 2014 och detta var mitt första deltagande på en kamratträff. Att det skulle sammanträffa med klubbens 25-årsfirande var en ren tillfällighet.

Lillsved har jag besökt tidigare, när jag har varit där på olika kurser, så det var ett kärt återseende.

Efter resan i bil tillsammans med Jane, Siwan och Mie installerade vi oss i Parken. Då vi hade lite tid på oss innan lunchen tog Jane och jag en underbar promenad i skogen runt Lillsved och vad hittade vi där? Jo, eftersom Jane är specialist på att upptäcka t.ex. svamp, så hittade vi gula kantareller, som räckte till en smörgås vid min hemkomst.

Lunchen bestående av en köttgryta, potatis och salladsbuffé smakade utmärkt. Jag satt bredvid en annan Sol-flicka, Gulli Moquist. Då vi varit aktiva under olika tidsperioder kände vi inte varandra sedan tidigare.

Årsmötet gick av stapeln under ledning av Calle Myrsell. Årsmötet inleddes med parentation och de tio medlemmarna hedrades med en tyst minut. Den nuvarande styrelsen presenterades och de övriga punkterna på dagordningen gicks igenom. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2020. Anette Anger tackades av med vacker blombukett och diplom. Margareta Frykman Järlefelt tillträdde i hennes ställe. En fin dikt lästes upp av Inga Fingal.

Lingklubbens historik berättades utan manus av Bertil Sjöstrand. En mästare i datum och årtal! Det var en mycket intressant och givande berättelse speciellt kanske för mig som inte har varit med så länge.

Efter fikat med småkakor och nybakad sockerkaka hade vi en debattpanel som skulle diskutera Lillsveds framtid med oss.  Närvarande i panelen var Christina Hjelmar rektor och platschef på Lillsved, Anna Iwarsson förbundsordförande, Karin Brodén f.d. ordförande i lokala Wärmdö gymnastikförening, Robert Hansson naprapat, utbildar tränare och ledare via Svenska skidförbundets tränarutbildning i alpin skidåkning och puckelpist samt tränare för barn och ungdomar i puckel och trampolin/akrobatik, har ett projekt som drivs av Värmdö Freestyle Mogul Club där man bygger en utomhusanläggning där barn och ungdomar kan träna hopp på skidor året runt på Lillsved samt barn- och ungdomsledarstipendiat 2021 Värmdö kommun och slutligen Eva-Lena Ahlström fd Lillsvedselev nu idrottslärare, förälder till Sandra som också varit Lillsvedselev, samt medlem i Lingklubben. Calle var moderator, en alldeles utmärkt sådan, som såg till att många synpunkter från Lingklubbsmedlemmarna och panelen kom fram och som både Lillsved och Gymnastikförbundet kommer att ha nytta av för sitt framtida arbete.

Vi fick en genomgång på plats, där rampen för freestylsåkningen byggs, av Robert Hansson. Värmdö Freestyle Mogul Club bygger anläggningen. Lillsved står för mark, drift och underhåll. Där kommer även att finnas en parkourbana, klättervägg, nedsänkt trampolin, bana för fysträning och plats för olika fysredskap.  Anläggningen, förutom rampen och trampolinen, kommer att kunna användas både spontant och för organiserad träning.

25-årsfirandet med 3-rättersmiddag på kvällen blev en härlig upplevelse! Mycket trevligt att träffa andra kamrater med lång gymnastikhistoria.

Vi kunde välja på följande:
Förrätter: Tvärnöskinka med melon, räkor på toast med tomater och lollor osso (rödbladig sallad, avokadon saknades visst) eller Västerbottenpaj med romsås (underbar!!).

Huvudrätter: Halstrad gösfilé med citronsås och kokt potatis eller Oxfilé med potatisgratäng och varma grönsaker (mycket gott).

Efterrätter: Vaniljglass med varma hallon, fruktfat med exotiska frukter eller kladdkaka med vispad grädde (mums).

Kicki Dafgård avslutade kvällen med musikquiz om signaturmelodier till olika TV-serier. Jag visste inte att jag kom ihåg så pass många! Vinnarna blev Siwan, Gunilla och Marianne (tre SOL-flickor).

Vi avslutade festen med att snygga till efter oss, vilket vi fick beröm för dagen efter av personalen!

Dag 2 började med en god frukost (saknades filmjölk och juicen kom in efter att vi ätit färdigt). Vi fortsatte med att värma upp den stela kroppen med lätt-yoga. Carro (fd elev på Lillsved samt sommarvärd) guidade oss igenom ett härligt pass med många sköna rörelser, andningsteknik och avslappning. Härligt!

När kroppen hade fått sitt, fick själen sig en omgång, då vi blev inbjudna till att lyssna till Engelbertkyrkans ungdomskörer (Requiem) repetition inför en konsert i Engelbrektskyrkan i oktober. Ljuvlig körsång i flera stämmor. Vilken upplevelse!  Så fantastiskt. Vi var såå imponerade av hur skickliga dessa barn och ungdomar var. Vi rös i hela kroppen.

Efter den lugna ljudupplevelsen begav vi oss till en gymnastikhall fylld med dofter och ljud, som vi alla kände igen. Vi var inbjudna till att se på en uppvisning av GF Wärmdös härliga gymnaster. Med i publiken fanns förutom vi i Lingklubben även föräldrar och släktingar till gymnasterna. Kul att uppleva detta igen efter pandeminedstängningen.

Jane och jag tog därefter en snabb promenad i friska luften innan den avslutande lunchen, som bestod av kycklingfiléer, couscous blandat med grönsaker och en salladsbuffé. Vi blev även bjudna på en glassandwich var.

Jag tackar styrelsen för denna härliga weekend!

Gunilla Kimreus
Sol GF (tidigare Sol-flickorna)

Kamratträff/Årsmöte 2022

Nästa årsmöte tar rum 2022 eventuellt i Falun. Mer information kommer.