Hoppa till sidans innehåll

Truppforum Mellansvenska

13 FEB 2020 10:48
I helgen som var arrangerade Mellansvenska ett Truppforum i Örebro. En mötesplats för truppledare och domare fylld med information, diskussion och inspiration.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2020 10:48

Helgen startade i en konferenssal på Scandic där vi delade upp oss så ledarna hade en föreläsning om Trygga idrottsmiljöer och Barnkonventionen som blivit lag i Sverige. De som är utbildade domare fick en genomgång i det nya nationella bedömningsreglementet som kommer börja gälla nu i vår.

Efter lunch inledde truppkommitten med att berätta om hur arbetet framåt är igång med samarbete med landets övriga regionala truppkommittéer. Sen en genomgång av tävlingsbestämmelser, tävlingsanmälan och nya reglementet så alla skulle ha koll inför vårens tävlingar med vad som har ändrats och hur godkända övningar ser ut.

 

Efter fikabuffén tog Kajsa från Novahuset över med en föreläsning om föreningens arbete mot sexuellt våld och säkerhet på sociala medier. Föreläsningen riktade sig mot ledare/lärare/vårdnadshavare för att visa på vikten om att våga prata med ungdomar om vad som händer på nätet, vilka appar man inte bör ha och vad som är okej eller inte okej och faktiskt straffbart men som nästan ingen vet om. Jättebra och viktig information som lämnade många med ångest och tårar i ögonen men med mer kunskap om vad som faktiskt händer där ungdomarna hänger dygnet runt.

 

Kvällen avslutades med middag på hotellet för de som valde att bo kvar till dag två då den praktiska insirationen skulle inledas.

 

Söndag:

Söndagen startade i Oscariahallen med besök från Louise Nordenberg och Ulf Anderson (ledare inom trampolin och DMT) plus Lina Sjöberg och Gustav Tingelöf (landslagsgymnaster inom Trampolin och DMT). Här fick vi lära oss lite grunder inom redskapen som vi kan ta med till träningarna för att förenkla användingen av Trampolin och DMT som hjälpredskap till de vanliga tävlingsgrenarna.

 

Efter lunch kom Isabelle från RF/SISU Örebro län och höll i lite erfarenhetsutbyte föreningarna emellan där vissa frågeställningar var: Hur jobbar föreningen med rekrytering och utbildning i föreningen? Hur visar föreningen uppskattning till dig som ledare? Har du behövt visa registerutdrag? Mycket bra diskussioner och tips som man kunde ta med sig, kanske hade man behövt ännu mer tid till detta.

 

Dagens näst sista pass var powertumbling med Steven Nash från Danmark (tävlat internationell trupp sen 2008 och även deltagit på VM i powertumbling). Han gick igenom lite träningsplanering och teknik för övningarna rondat, flickis och salto som han menade var grunden för alla de svårare volterna sen. Han var noga med att påpeka att man ska vara noga med att lära ut rätt teknik från början så man inte behöver ta 80% av träningstiden när de blir äldre till att ändra teknik. Vi fick se jättebra filmer från deras sida https://gymnasticacademy.org/.

Dagen avslutades med ett besök av Aksana och Winny från Stråssa GF (tränare och landslagsgymnast inom RG). Här fick vi fantastisk inspiration i rörelseskolning, rörlighetsträning, balans, hopp och explosivitet. Man kunde även få lite tips till svårigheterna man själv hade i sitt fristående. Vilken otrolig styrka RG gymnaster behöver ha för att klara av alla svåra moment. Här kan ni se en liten balanskombination som Winny visade.

video-1581586751.mp4

Skribent: Alexandra Nyström Pelenius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Mellansvenska
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 019175565
Fax: 019102070
E-post: mellansvenska@gymnas...

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved