Hoppa till sidans innehåll

Hallå där, Maria Gustafsson

25 JUN 2019 12:00
Styrelseordförande i Gymnastikförbundet Mitt, lär känna henne bättre!
  • Uppdaterad: 25 JUN 2019 12:00

Ta chansen att lära känna Gymnastikförbundet Mitt's styrelse lite bättre - vi börjar med en intervju med Ordförande Maria Gustafsson. 

Vad har du för gymnastikbakgrund?

Jag började på barngymnastik när jag var 3 år, när jag blev lite äldre fortsatte jag med AG och trampett. Som vuxen har jag i omgångar tränat på gym och som motionsgymnast i flera olika föreningar. För 18 år sedan när mitt äldsta barn var fyra år och började med barngymnastik hos Brunflo Gymnastikförening blev jag en aktiv gympamamma genom att börja hjälpa till med olika saker i föreningen, under dessa 18 år har jag arbetat i styrelsen som ledamot, ordförande och är nu kassör, jag har även arrangerat trupptävlingar och uppvisningar, bakat m.m.

 

Vad lockade dig att ta dig an uppdraget som styrelseledamot i regionen?

Ända sedan jag var 13 år har jag brunnit för det organisatoriska ideella arbetet. Jag brinner för att få styrelser av olika slag att arbeta mot satta mål på ett strukturerat sätt utifrån styrande dokument. Jag brinner också för att få det administrativa arbetet i en styrelse att fungera smidigare och vara tillgängligt för de som det berör.

 

Vad är din största styrka in i arbetet med Gymnastikförbundet Mitt?

Min största styrka är att jag är van att arbeta utifrån styrande dokument och på ett strukturerat sätt utveckla och förbättra verksamheter via digitala kanaler.

 

Vad är den viktigaste frågan i region Mitt idag enligt dig?

För styrelsen i Gymnastikförbundet Mitt är det viktigaste just nu att få till ett strukturerat och aktivt arbetssätt som lätt kan förändras och förbättras över tid.

För föreningarna inom regionen tycker jag det viktigaste är att föreningarna ska kunna driva sin verksamhet enligt Svenska Gymnastikförbundets styrande dokument utifrån föreningens eller bygdens förutsättningar. Jag tycker också att det är viktigt att få föreningar att försöka blicka framåt och utvecklas mot att bli en modern förening.

 

Var önskar du att Gymnastikförbundet Mitt befinner sig om 5 år?

Min önskan är att Gymnastikförbundet Mitt om 5 år har ett väl fungerande strukturerat och aktivt arbetssätt samt att styrelsen har består av aktiva ledamöter från fler geografiska områden inom regionen samt att det finns aktiva representanter i alla kommittéer och arbetsgrupper. Jag önskar också att Gymnastikförbundet Mitt har minst två anställda som aktivt besöker och har kontakt med alla föreningar inom regionen. Jag önskar också att alla utbildningar, event, läger m.m. som Gymnastikförbundet Mitt planerar kan genomföras.

 

Var åker du helst på din semester?

Just nu är längtar jag mest efter lugnet i stugan som ligger på gränsen mellan Medelpad och Jämtland. Annars semestrar jag gärna i Sverige, jag när också en lust att åka på semester utomlands.

 

Vad i din kyl kan du inte klara dig utan?

Ägg, havremjölk, smör, kaviar och morötter.

 

Om du fick bjuda vem du ville på middag – vem skulle det vara och varför?

Jag har äran att bjuda de jag helst äter middag med på middag i princip varje dag.

Skribent: Kajsa Hägle
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Gymnastikförbundet Mitt
Idrottens hus Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress:
Sollidenvägen 62 B
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: 0104764247, 0104764247
Fax: 063511705
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved