Hoppa till sidans innehåll

RG: Rapport från Portimao

14 JUN 2018 07:50
ÖGK, Nevis och Uppsalaflickorna tävlade i Portimao, läs rapporten nedan.
  • Skapad: 14 JUN 2018 07:50

Resan påbörjades på torsdag för både Nevis RG och Örnsköldsviks GK till varma och soliga Portugal. Nevis RG, som bestod av Eva Rodrigues som tränare och Viktoria Cristov som gymnast, var på plats en aning tidigare än Örnsköldsviks GK. Torsdagen innebar träning för seniorgymnasten Viktoria. Örnsköldsvik, som bestod av gymnasterna Cassandra Pettersson och Alma Wikström tillsammans med tränaren Jennifer Pettersson, landade sent med planet i Portugal vilket innebar en vilodag.
GF Uppsalaflickorna anlände också på torsdagen med sina juniorer Angelina Ekström och Ida Önnegren. Med sig hade de även tränaren Paulina Gunnarsson. På domarsidan var den svenska delegationen representerad av Eliska Cupr.

På fredagen tävlade seniortjejerna sent på kvällen. På förmiddagen körde de ett sista träningspass tillsammans. Tjejerna såg mycket starka och stabila ut. Efter en kort och intensiv träning så åkte alla tillbaka till hotellet för att vila, fånga solen och göra sig ordning för kvällen tävling. Idag tävlade tjejerna i tunnband och boll. Tävlingen gick väldigt bra för Örnsköldsviks GK och både Alma och Cassandra körde stabila och starka program. Alma Wikström har försvårat sina program rätt mycket, men lyckades utföra det på ett stilrent och självsäkert sätt. Cassandra utförde ännu en tävling felfritt och vackert. Viktoria från Nevis gjorde även hon en fin start på tävlingen med någon enstaka miss. Med hennes prestation i boll, tog hon sig även till en finalplats. Cassandra tog två finalplatser och Alma tog en finalplats i redskapet tunnband. Nöjda för dagen lämnade vi hallen och åkte hem för att sova.
För juniorgymnasterna Ida och Angelina från Uppsala var målet med denna tävling att skaffa sig mer internationell erfarenhet samt inspiration för fortsatt utveckling. Angelina hade sin bästa prestation i tunnband och Idas bästa resutlat var i bandprogrammet.

På lördagen tävlade seniorgymnasterna på kvällen igen. Efter frukosten fanns det gott om tid för att promenera i solen, njuta av dagen och vila upp sig inför tävlingen. Portimao är en väldigt fin stad och vi hade turen att bo nära havet med en väldigt fin strand. Med en varm och skön förmiddag så var tjejerna redo att bege sig mot hallen för att tävla i käglor och band. Alla tre hade redskapet band som första redskap. Alma hade tyvärr otur i bandet och fick knut. Detta drog ut på tiden och Alma tappade mycket poäng. Hon laddade dock om stenhårt till hennes nya kägelprogram och utförde det klockrent. Cassandra körde två rena och fina program, igen. Cassandra visar upp en supergod form. Viktoria hade nån enstaka miss i redskapen men utförde två fina program. Viktoria som är yngst, visar en stark inställning och tar verkligen plats på tävlingsmattan vilket är väldigt roligt att se. Hennes bandprogram tog henne till ännu en finalplats. Cassandra tog sig vidare i båda programmen, vilket innebar fyra av fyra finalplatser och Alma tog sig vidare i käglor.

Söndagen och sista tävlingsdagen. Alla seniortjejer tog sig till final. Även idag hann vi fånga värmen och solen innan det var dags för tävling. Sammanfattningsvis körde tjejerna bra och vi var nöjda med dagen och tävlingen i stort. Dom har kämpat på bra allihopa och det har varit en mycket rolig resa tillsammans.

På måndagen blev det en lång resa hem. Tusen tack för denna resa och tävling. Verkligen roligt att åka tillsammans och att få representera Sverige!

Resultat Portimao 2018

Jennifer Pettersson ÖGK
Eliska Cupr Uppsalaflickorna

Skribent: Johan Karlsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Mitt
Idrottens hus Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress:
Sollidenvägen 62 B
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: 0104764247, 0104764247
Fax: 063511705
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved