Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


Det finns i slutändan bara en som ansvarar för att ha koll på vad som gäller kring antidoping: du som är aktiv! Det är 100% ditt eget ansvar att känna till regler, vad du får och inte får inta samt hur du ska ta reda på detta. De flesta dopingfall i Sverige beror på okunskap och "jag visste inte" eller det faktum att du aldrig ens tänkte på att fuska spelar ingen roll om du testas positiv. Så gör dig själv rättvisa och ge dig själv förutsättningar att lyckas på riktigt genom att fortsätta läsa här och öka din kunskap.

Ren vinnare

För att öka kunskapen om doping finns det sedan i juni 2016 en enkel webbutbildning för idrottsutövare och stödpersonal. Utbildningen består ut av sju stycken korta genomgångar med snygga videos, quiz-frågor och bra länkar som tillsammans kan öka förståelsen.

Gå in på sidan via länken nedan, skapa ett konto och du är igång. Du kan genomföra de olika delarna i den ordning du vill, när som helst det passar dig. Vi rekommenderar att du som minimum genomför "dopinglistan", "dispens" och "kosttillskott" - så klicka in dig på en gång.

Ren vinnare - webbutbildning

Vaccinera din förening mot doping

Har du funderat på om det finns risk för att någon i din idrottsförening skulle kunna dopa sig? Skulle det kunna ske av misstag? Hur skulle ni göra då? Har ni någon antidopingpolicy att ta hjälp av?

Om inte, kan det vara en bra idé att vaccinera din klubb mot doping. Det tar bara några timmar.

Vaccinera klubben  

Uppdaterad: 25 MAR 2019 13:32 Skribent: Kajsa Hägle
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Gymnastikförbundet Mitt
Idrottens hus Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress:
Sollidenvägen 62 B
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: 0104764247, 0104764247
Fax: 063511705
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved