Hoppa till sidans innehåll

Skaderegistrering - Tävling


Medicinsk support på tävling

På tävling har arrangören alltid en medicinsk resurs på plats i händelse av att någon aktiv eller någon i publik är i behov av vård under såväl förträning som tävling. Du som tävlingsarrangör kan läsa mer om vad som gäller i Tekniskt reglemente och i respektive disciplins tävlingsbestämmelser.
- Länk till tävlingsdisciplinernas hemsida

Gymnastikförbundet har tagit fram en enkel checklista till dig som ska agera medicinsk resurs att följa: 
Checklista för medicinsk resurs på tävling

Skaderegistrering på tävling

Om du som aktiv skadar dig under tävling hjälper den medicinska resursen dig på plats genom att göra en första medicinsk bedömning och behandling av din skada. En skaderegistreringsblankett ska fyllas i. Det är Gymnastikförbundets egen registrering för att vi ska se skadebilden i Sveriges gymnastik över tid.

Del 1 av denna fylls i av dig som aktiv/ din tränare och del 2 av den medicinska resursen som också skriver under rapporten digitalt.

Länkar till respektive disciplins skaderegistreringsblankett:

Digital skaderapport - Truppgymnastik

Digital skaderapport - Kvinnlig Artistisk Gymnastik

Digital skaderapport - Manlig Artistisk Gymnastik

Digital skaderapport - Trampolin

Digital skaderapport - Hopprep

Digital skaderapport - Rytmisk Gymnastik

Digital skaderapport - Aerobic Gymnastics

 

Anmäla skada till försäkringsbolag

Du måste dessutom anmäla din skada till försäkringsbolaget om du och den medicinska resursen/ din tränare anser att den är så pass allvarlig att den bör registreras. All information om hur du gör detta och till vilket bolag, beroende på vilken försäkring du har, finns under avsnitt om försäkringar.

Skaderegistrering - få koll på skador och överbelastningar i vardagen

Inom det medicinska stödområdet - skaderegistrering - har vi utvecklat ett nära samarbete med aktören AIM Control, som tillhandahåller en förprogrammerad applikation för att svara på frågor kring hur man mår i sin idrottskropp.

Tanken är att kartlägga eventuella skadeproblemområden i våra olika discipliner, upptäcka eventuella uppkomna eller pågående förslitningsskador som kan leda till större problem eller traumaskador om de inte tillses och göra den aktive mer medveten om sin egen prestation i tränings-, tävlings- och återhämtningsfaser.

Gymnastikförbundet hoppas med denna möjlighet öka förståelsen för kroppens belastningspotential och begränsning hos varje enskild individ, tränare och förening så att varje gymnast kan få den bästa supporten för träning för just sin målsättning.

Föreningar som har intresse av att ta ett helhetsgrepp kring skador och belastningar i sin verksamhet och koppla på skaderegistrering för den egna föreningen är välkomna att höra av sig direkt till Gymnastikförbundets medicinska koordinator:

Åsa Ekdahl mail: This is a mailto link

https://aimcontrol.se/gymnastik/index

Uppdaterad: 25 MAR 2019 14:32 Skribent: Kajsa Hägle
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Gymnastikförbundet Mitt
Idrottens hus Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress:
Sollidenvägen 62 B
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: 0104764247, 0104764247
Fax: 063511705
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved