Hoppa till sidans innehåll

Kommitté


Kommitténs uppgift
Kommitténs uppgift är att se till att verksamheten utvecklas och styrs av utövare runt om i landet. Detta görs uppdelat i en nationell kommitté samt i åtta regionala kommittéer. Arbetet samordnas av Gymnastikförbundets idrottskonsulent för parkour/freerunning och tricking.

Kommitténs mål
Kommitténs mål är att stödja aktiva i hela landet genom att sprida information om vilka möjligheter det finns inom idrottsrörelsen för utövare och ledare. En viktigt del i detta är öka kunskapen om vad parkour/freerunning och tricking är hos allmänheten, organisationer, kommuner, landsting, beslutsfattare och politiker. Målet är att få samma villkor som andra sporter i form av stöd, bidrag, tillgång till hallar, parker och annat som utövare och föreningar behöver för att kunna utöva sporterna parkour/freerunning och tricking.

Du kan kontakta medlemmarna i kommitténs genom att klicka på deras namn nedan.

Pelle Tunell, Ordförande  (MITT OCH NORR)
Pelle, webbutvecklare till vardags, har en lång historia inom Tricking som började 2005 i Tierp och senaste året har han även suttit i styrelsen för Region Uppsvenska. Pelle vill skapa en demokratisk struktur och säkerställa att beslut grundas utifrån föreningars och utövarnas önskemål. Genom mer aktiva regionala kommittéer - som söker en närmare kontakt med föreningarna - hoppas han få det att hända.

Erik Isberg, Utbildningsansvarig (MELLANSVENSKA)
Hållit på med parkour, organiserat, i fyra år. Innan dess har jag hållit på med all möjlig annan idrott, främst handboll och MMA. Det jag framförallt tycker är kul att jobba med är att sprida och utveckla parkouren, samtidigt som själen och friheten bevaras.

Nivin Shaker (ÖST)
Pluggar psykologi och jobbar med att driva parkouren i Stockholm. Min resa började för ca fem år sen då jag första gången förälskade mig i sporten och dess filosofi. Ända sen dess har jag brunnit för friheten i både parkouren och tricking.

Vahagn Mikaelyan, Utbildningsansvarig (UPPSVENSKA)
Jag började träna Parkour “officiellt” år 2012 i föreningen Gefle gymnastikförening dock har jag utövat rörelser som har ursprung i Parkour sen 2007.

Jag brinner för att organisera saker. Det är kul för mig att arrangera event, ordna upp rörelseträd, hjälpa föreningar att starta Parkour- och Trickinggrupper samt att assistera ledare till att utvecklas.

Hampus Heed (MELLANSVENSKA)
Tränare på Karlstad Parkour, jag är också en av grundarna av Karlstad parkour och har vart instruktör i cirka åtta år nu och har inga planer på att sluta.

Evugeni “Zäta” Potechkin, Tävlingsansvarig (ÖST)
Pluggat på GIH till Idrottslärare. Har jobbat med parkour i ca 5år. Bakgrunder i olika extremsporter, så som inlines, free skii, BMX. Är aktiv mest i Stockholmsregionen.

Robin Olovsson, (SYD)
Startade år 2006. Sedan dess så har jag varit sporadiskt aktiv fram tills för 2½ år sedan, då jag via en förening i Region Syd startade som ledare för Parkour. I dagsläget är vi över 120 deltagare och håller i fyra Jam’s per år via Gymnastikförbundet.

Per Munke Cross, Kommunikationsansvarig (VÄST)
Jag har alltid tyckt om filosofin bakom parkour, och har i princip alltid indirekt tränat det, men jag började “officiellt” med parkour 2014 då jag började träna med Stampede. Sedan dess har jag fortsatt träna men har främst arbetat administrativt i just den föreningen.

Ahmed Al-Breihi, Anläggningsfrågor och medlem i FIG Parkour kommission 

Ahmed har varit drivande i gymnastikförbundets parkour och tricking-satsning sedan dag ett, delvis som anställd på förbundet men alltid ideélt engagerad. Ahmed började banan inom Parkour och Tricking i Falun 2000 och grundade en av Sveriges första Tricking-föreningar 2003. Just nu jobbar Ahmed med film och VR där han bland annat har varit med i utvecklingen av ett eget spel. I kommittén arbetar Ahmed bland annat med anläggning av parker och hallar samt som medlem i FIGs Parkour kommission. 

Uppdaterad: 12 FEB 2019 15:50 Skribent: Moa Thomas
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Mitt
Idrottens hus Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress:
Sollidenvägen 62 B
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: 0104764247, 0104764247
Fax: 063511705
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved