Hoppa till sidans innehåll

Nationella nyheter


Den 25-27 juni genomförs en världscup i Anadia i Portugal dit Sverige skickar tio hoppare. I samband med världscupen genomförs också en stor internationell ungdomstävling där vi har svenskt deltagande.
 
Gymnastikförbundet och Unisport har förlängt sitt samarbete och kommer tillsammans jobba med den så viktiga anläggningsfrågan.
 
Till hösten är det dags för Gymnastikforum 2021 som i år blir ett digitalt event. Datum för forumet är 9-10 oktober och vi vill gärna ha med er!
 
Jennifer Williams och Alva Eriksson gjorde en fin insats i friståendefinalen i World Challenge Cup i artistisk gymnastik och slutade femma respektive sexa.
 
I dagens finaler i World Challenge Cup i artistisk gymnastik tog Jonna Adlerteg en fjärde plats i barr. Tonya Paulsson kom femma i barrfinalen och sjua i hopp.
 
World Challenge Cup i artistisk gymnastik i Osijek i Kroatien gick idag in i den andra och sista kvaldagen. Från Sverige har Jennifer Williams och Alva Eriksson tagit sig vidare till söndagens final i fristående!
 
GS Pelle Malmborg önskar dig en trevlig helg och i sitt fredagsord reflekterar han bland annat om framtiden för Svensk Gymnastik och att gasa sig ur en pandemi.
 
Idag inleddes kvaltävlingarna i World Challenge Cup i Osijek i Kroatien och från Sverige har två gymnaster tagit sig vidare till lördagens finaler.
 
Vill ni hänga med till Gymnaestradan 2023 i Amsterdam? Välkommen att lyssna på webbinariet via Teams den 9 juni kl. 20.00 - 21.00, där du får svar på bland annat: Vem kan vara med och Hur ser planeringen ut?
 
Idag skickades Gymnastikförbundets nyhetsbrev, Aktuellt, ut för maj månad. Prenumerera för att läsa om viktiga frågor inom Svensk Gymnastik.
 
I augusti lanserar Gymnastikförbundet nio nya kurser; en uppdaterad hjälpledarkurs, två ytterligare kurser inom träningslära, det nya tillskottet Trampolin som hjälpredskap och fem nya kurser i truppgymnastik.
 
Seniorprojektet har fått en fin start under våren, med flera inspirerande möten och föreläsningar som syftar till att få fler äldre i rörelse.
 
 
Miranda Tibbling och Elis Torhall har båda två kvalificerat sig till en av världens största, om inte den största parkourtävlingen i världen, Red Bull Art of Motion.
 
Brinner du för idrott, träning, hälsa, friskvård och ledarskap? Ansökan till flera utbildningar på Idrottsfolkhögskolan Lillsved är fortfarande öppen.
 

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: ost@gymnastik.se

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved