Hoppa till sidans innehåll

Nationella nyheter


I den första världscupen någonsin i DMT hade Sverige två gymnaster i final - Gustav Tingelöf och Lina Sjöberg, båda hemmahörande i Uppsala GF.
 
Idag på morgonen har Lina Sjöberg, Oscar Smith och Gustav Tingelöf genomfört sina kvaltävlingar i världscupen i trampolin och DMT.
 

Beslut om registerutdrag

(2019-09-20 16:21)
Från och med 1 januari 2020 ska föreningar begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har ideella uppdrag i föreningen samt har direkt och regelbunden kontakt med barn. Detta enligt beslut från Riksidrottsmötet 2019
 
Nu är Gymnastikförbundets kanske viktigaste kurs lanserad – Intro Svensk Gymnastik. Det är en kostnadsfri, digital kurs som görs enskilt på Gymnastikförbundets utbildningsportal och tar ungefär två timmar att genomföra.
 
VM-tävlingarna i rytmisk gymnastik i Baku är nu avslutade för svensk del. Efter ett fint mästerskap är det nu dags att åka hem och ladda om för höstens nationella tävlingar.
 
För två helger sedan genomfördes UEG:s Educational Long Weekend i Oslo. En utbildningshelg som innehöll två olika inriktningar: en koreografikurs och ett symposium med fokus på kunskap och verktyg för att utveckla Gymnastics for All.
 
I veckan går VM i rytmisk gymnastik i Baku, Azerbajdzjan, där tre svenska gymnaster är med och tävlar.
 

#GymnasticsParis

(2019-09-15 09:06)
Under lördagen tävlade Kim Wanström, David Rumbutis, Christopher Soos och David Rumbutis i världscupen i manlig artistisk gymnastik.
 
I helgen går en världscup i artistisk gymnastik i Paris och från Sverige deltar fyra gymnaster, Christopher Soos, Kim Wanström, Karl Idesjö och David Rumbutis.
 
Idag lanseras ett helt nytt träningsmaterial riktat till pensionärer och äldre - Lättsam träning. Materialet är framtaget i samarbete mellan PRO, Korpen, Gymnastikförbundet och SISU Idrottsböcker.
 
I helgen samlades flera av Gymnastikförbundets utbildare i Uppsala för att utbildas i Gymnastikens nya baskurs - träning och tävling. Kursen var den första av två pilotkurser som hålls i regi av några av de som tagit fram den nya utbildningen.
 
Föreningar har nu åter möjlighet att skicka in Idrottslyftansökningar för 2019. Ansökningsperiod två är öppen 2-30 september.
 
5-6 oktober äger Gymnastikforum rum och nu är programmet spikat.
 
I dag har Jonna Adlerteg och Tonya Paulsson deltagit på en internationell inbjudningstävling i Heerenveen i Nederländerna.
 
 

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: ost@gymnastik.se

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Scandic