Hoppa till sidans innehåll

Årets ledare & Årets förening

11 APR 2022 10:15
Låt oss presentera Årets ledare och Årets förening 2021!
  • Uppdaterad: 11 APR 2022 08:08

Årets ledare 2021 - Inja-Bodil Sylvan, Täby Gymmix 

Hur känns det att bli Årets Ledare 2021?
Helt omtumlande och fullständigt överraskande! Jag känner, ser och hör att medlemmarna uppskattar mina gympapass, men detta är ett bestående bevis på det, något att komma ihåg hela livet.

Vad anser du är den viktigaste egenskapen hos en ledare och varför?
För att kunna leda en grupp behöver man vara ödmjuk och lyhörd. Det spelar ingen roll hur stor eller liten gruppen är, det är viktigt att se all

Inja-Bodil.png

a deltagare. Men också att se när det är dags för en förändring, t.ex. att förlänga plankan eller när jag ska öka svårighetsgraden på olika övningar. Jag gör små justeringar hela tiden för att göra passen lite, lite bättre och mer utmanande. Alla ska trivas och ha en bra upplevelse.

Vad tycker du är roligast i rollen som ledare?
Att få sätta ihop ett pass med tillhörande musik som gör det omöjligt att inte ryckas med! Att välja rörelser som ger dem möjlighet att träna på sin nivå. Och dessutom är det roligt att få bestämma! Jag gillar att ha med musik med en extra ”touch”, t.ex. en låt som det blir tvärstopp i, då alla ska stå still. Lyckan är totalt hos såväl mig som hos deltagarna när alla får till detta samtidigt. När alla kan rörelserna till 100% är det roligt att titta på alla deltagarna och tänka ”detta är jag en del av”. Det är askul att vara gympaledare!

Vilken är din största drivkraft som ledare?
Jag är en riktig föreningsråtta. Jag känner tillfredsställelse och glädje i att vara en del av föreningen och utveckla och driva den framåt. Glädjen är att stor när man känner att man passar in och känner gemenskap.

Årets förening 2021 - Vendelsö Gymnastikförening 

Hur känns det att bli Årets Förening 2021?
Vi är väldigt ärade för utnämningen, det är såklart fint att få en sån här typ av bekräftelse på det vi gör. Vi vet ju att vi gör massa bra saker, men det var nog först när vi började fundera ordentligt som vi insåg hur mycket vi faktiskt gör! Det är roligt att se. Om en månad så har vi våruppvisning som kommer kombineras med firandet av vårt 40-års jubileum, så då kommer vi få chans att fira detta tillsammans i hela föreningen. Det blir en dubbelfest-känsla! Sen tänker jag att vi får fortsätta fira detta hela året.

Vad är du mest stolt över vad gäller er förening?
Jag är stolt över mycket, men framför allt alla som är ideellt engagerade. Utan dem skulle det inte finnas någon förening. Vi är många som driver föreningen framåt, som pushar och hjälps åt. Många är engagerade flera dagar i veckan som ledare, eller i en kommitté och kanske beror det på vår fina gemenskap? Just gemenskapen tycker jag är extra viktig. Vi har ju oerhört många föräldrar i vår förening som får utbildning hos oss och som vi sedan bjuder in i gemenskapen. Jag tycker det är viktigt, dels att man trivs och vill vara med på träningarna, men dels att man ser hur viktigt det är för resten av samhället. Vi är ju som en liten by här i Haninge och genom att vara hjälpledare lär man ju känna många andra barn och föräldrar som man stöter på i andra sammanhang i livet

Vilka är era styrkor eller nyckelfaktorer?
Som jag nämnde tidigare, så är våra engagerade ideella ledare oerhört viktiga, utan dem hade vi ingen verksamhet. Jag har ofta visioner över saker jag tycker att vi i föreningen ska göra. Sen tar jag vidare de här, ibland lite galna idéerna, och sen brukar fler haka på och sen bara kör vi. Vi gör saker tillsammans, antingen sånt som vi själva kommer på och tycker är viktigt, eller så är det i samverkan med andra utifrån förfrågningar. Vi fick till exempel nyligen frågan om att erbjuda gymnastik till 50 ukrainska barn som precis kommit till Sverige. Det tyckte jag lät som en strålande idé och mejlade ut och frågade vilka som ville hjälpa till och hux flux så hade vi fem personer som ställde upp. Vi är många och vi är engagerade.

Skribent: Maria Hellzenius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved