Hoppa till sidans innehåll

Regionens första digitala årsmöte genomfört

17 APR 2020 13:55
15 april - En historisk dag då vi genomförde vårt första digitala årsmöte.
  • Uppdaterad: 17 APR 2020 13:55

Viruspandemin Covid-19 har fått många verksamheter att behöva ställa in och ställa om. Så även vi på Gymnastikförbundet Öst, som tvingades att ställa in vårt extra årsmöte den 22 mars med anledning av samhällssituationen och virusets utbredning i Stockholmsregionen.

Men det som också utmanar oss, driver oss också framåt i att hitta nya metoder och möjligheter i vår verksamhet.

Så den 15 april genomförde vi för första gången ett årsmöte i digital form via Microsoft Teams. Till vår fördel denna gång var att vi endast behövde ta ställning till ett antal personval av ledamöter i vår regionstyrelse och lite annan standardiserade mötesformalia, vilket förenklade processerna och våra röstförfaranden.

Ett litet presidie på 5 personer samlades i fysisk form på förbundets kansli för att kunna delge våra 32 representanter och 16 olika ombud en möjlighet till att utöva föreningsdemokrati i sin ädlaste digitala form.

Mötet navigerades förtjänstfullt av vår regionsordförande Stefan Agnvall samt årsmötesordförande Calle Myrsell från vårt nationella förbund tillsammans med kansliets regionala personal. Tillsammans ledde de 15 föreningar och de 16 ombuden, som totalt förfogade över 46 röster igenom årsmötesförhandlingarna. Till vår hjälp hade vi även valberedningens ordförande, Henrik Eller, på plats för att redogöra för valberedningens arbete och framlagt förslag.

Årsmötet valde att stödja valberedningens förslag som därmed resulterade i omval av ledamöterna Yvonne Nibelius (SOL GF) och Niklas Forsberg (IF Hansa Hoburg), samt nyval av ledamöterna Jessica Pettersson (Vasa Gymnastik) och Madelen Englund (GF Wermdö). Samtliga ledamöter valdes fram till 2023.

Vi gratulerar Yvonne och Niklas till förnyat förtroende, samt hälsar Jessica och Madelen extra varmt välkomna till organisationen.

Mötet avtackade även avgående ledamöter i form av Lena Lindahl och Linus Forsberg för deras förtjänstfulla arbete i regionstyrelsen de senaste åren.

Slutligen uppmärksammades årets ledare 2019 i region Öst, Tilda Billing (Saltsjöbadens IF), för sitt förtjänstfulla arbete som ledare inom Svensk Gymnastik. Vi hoppas kunna uppmärksamma Tilda mer formellt, när samhällssituationen förändrats till det bättre.

Vi vill med det tacka alla medverkande föreningar, ombud och representanter för ett bra och väl genomfört digitalt årsmöte.

Ta hand om er!

Skribent: Kristian Gunnarsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved