Hoppa till sidans innehåll

Sol och rörelseglädje på Idrottens dag i Hagaparken

12 SEP 2017 16:40
I söndags vistades över 17 000 besökare i Hagaparken i Solna under en solig Idrottens dag. Gymnastiken och Bamse var som alltid på plats och erbjöd prova på-aktiviteter tillsammans med 55 andra idrotter!
  • Skapad: 12 SEP 2017 16:40

Idrottens dag i Hagaparken är ett initiativ från Prins Daniel och arrangeras i samarbete med Riksidrottsförbundet, Solna stad och ett stort antal specialidrottsförbund och idrottsföreningar. En dag där barn och ungdomar får prova på över 55 olika idrotter på en och samma plats. I söndags gick årets tappning av stapeln, för femte året i rad. Gymnastikförbundet Östs barnkommitté tillsammans med All Star Gymnastics, Street Mentality och Upp & Ner erbjöd bamsegympa, barngymnastik och parkour för alla besökande barn.

Även Bamse var på plats och visade på gymnastikens roliga och allsidiga träning, och delade ut kramar och high fives åt alla som ville. Bamse ville även poängtera att gymnastiken ger barn den grundläggande motorisk träning som behövs inom alla idrotter, och provade därför själv på flera av de andra idrotterna på plats.

Under hela dagen var det en stadig ström av barn och ungdomar som kom till gymnastiken. Tre olika uppställda hinderbanor bjöd på utmaning för de minsta såväl som för de lite äldre (och en och annan förälder). Här fanns möjlighet att krypa, åla, slå kullterbyttor, gå balansgång och hoppa satsbräda, prova på vaults och precisionshopp i parkourbanan eller slå volter på luftgolvet. 

Tack vare ett vackert väder och suveränt samarbete mellan arrangörer, kommittéer och föreningar blev det en strålande dag där väldigt många fick se och uppleva gymnastikens rörelseglädje och vidden av svensk idrott!

Söker du barngymnastik? Klicka här!

Söker du parkour? Klicka här!

Skribent: Jonatan Petersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved